Toni Bou guanya un Mundial de Trial per 24è cop i anuncia que es retirarà a Andorra

Toni Bou segueix engrandint la seva llegenda. El pilot català resident a Sant Julià de Lòria ha conquerit aquest diumenge el seu 12è Campionat del Món de Trial a l’aire lliure, que sumat als 12 obtinguts en modalitat ‘indoor’, fan que ja tingui a les seves vitrines 24 Mundials. A més a més, tots aquests títols els ha assolit de manera consecutiva, des que al 2007 va obtenir el primer amb només 20 anys. Una fita sense precedents en la història del motor a nivell internacional.

El 24è trofeu mundial ha arribat després que Bou ha guanyat el Gran Premi de la Gran Bretanya, vuitena prova de la temporada ‘outdoor’, que ha inclòs un any més el Trial d’Andorra. L’esportista de Piera, tot i patir unes molèsties al genoll, va acabar les dues voltes amb un total de 13 punts, dos menys que els també catalans Adam Raga (TRRS) i Miquel Gelabert, que el van acompanyar al podi. Jeroni Fajardo (Gas Gas), principal rival de Bou en la lluita pel títol, es va haver de conformar aquesta vegada amb un sisè lloc, amb 24 punts, cosa que va facilitar la resolució del campionat.

Toni Bou, que aviat farà 32 anys, en porta dotze guanyant tots els títols mundials sense excepció i ha fet més de 140 podis en Grans Premis, dels quals un centenar han estat primers llocs. El pilot del Repsol Honda Team ha anunciat la intenció de quedar-se a viure a Andorra quan es retiri de la competició.