Estiu és sinònim de sol, platja i piscina. No obstant això, el cabell pateix davant l’exposició solar, el vent, el salnitre o el clor, que contribueixen a la deshidratació, porositat i trencament del pèl. En la temporada estival, les cures capil·lars han de ser precises per a evitar que la cabellera perdi lluentor, hidratació i color. Valeria Costa i el seu equip de professionals d’Aquarela Perruquers ens expliquen els nou errors més habituals i com cuidar el cabell a l’estiu.

Errors amb solució, per a cuidar del teu cabell a l’estiu

Deixar el salnitre o el clor en el cabell

ERROR: en banyar-te en el mar o la platja, el teu cabell està impregnat de salnitre o clor, ressecant-ho i afeblint-ho.

SOLUCIÓ: esbandeix la cabellera o dóna’t una dutxa d’aigua dolça després de sortir del mar o la piscina.

No protegir el cabell del sol

ERROR: no només la pell necessita protector solar… El cabell també! Els raigs ultraviolats cremen la queratina del pèl, i si el teu pèl ja és fràgil per si mateix, imagina-te’l sense queratina.

SOLUCIÓ: usa productes específics de protecció solar per al cabell.

Fer metxes per primera vegada abans de viatjar

ERROR: encara que cuidis la teva cabellera a l’estiu, no podràs evitar que s’espatlli, encara que només sigui una mica. La descoloració afebleix el cabell alhora que el deixa groguenc amb l’aigua de la piscina i del mar.

SOLUCIÓ: evita fer metxes abans de les vacances! El recomanable és que el teu pèl estigui el més sa possible abans de les vacances perquè el mal sigui menor. És millor fer les metxes durant l’hivern. En cas de retocs, fer metxes tipus zonals dissimulant les zones del front.

Dormir amb el cabell mullat

ERROR: durant l’estiu moltes vegades ens dutxem abans de ficar-nos al llit per a dormir més frescos, i això suposa no eixugar-se el cabell amb l’assecador naturalment! El problema és que dormir amb el cabell mullat pot facilitar la proliferació d’alguns tipus de fongs causants de la caspa.

SOLUCIÓ: per a conciliar la calor amb la protecció, el millor és usar l’assecador amb la potència més suau o deixar que la cabellera s’assequi a l’aire.

No pensar en el ressecament

ERROR: amb el sol, el clor o el salnitre és normal que el cabell es ressequi encara que no ho creguis. No descuidis el cabell sigui de tipus sec, gras o normal.

SOLUCIÓ: realitza tractaments adequats contra el ressecament com aplicar màscara almenys 20 minuts cada 2 dies mentre estàs a la platja. Evitaràs perdre la humitat natural del pèl!

Desembolicar el cabell de forma errònia

ERROR: el cabell mullat és menys elàstic i si no vas amb compte, sense voler pots trencar-lo en raspallar-lo o pentinar-lo.

SOLUCIÓ: per a desembolicar el pèl, agafa un floc i comença a pentinar-lo, amb una pinta de fusta de pues amples, sempre per les puntes i a poc a poc veu pujant.

Descurar el cabell si no vas de viatge:

ERROR: l’exposició al sol causa danys a tomb així que encara que no vagis a la platja o a la piscina has de cuidar el teu cabell. No creguis que no s’espatllarà només perquè no està en contacte amb el clor o el salnitre.

SOLUCIÓ: utilitza sempre productes específics per a protegir el cabell de l’exposició solar, sigui com sigui la teva destinació aquest estiu.

Utilitzar oli capil·lar sota el sol

ERROR: moltes dones xopen el cabell d’oli capil·lar i es posen a prendre el sol. L’oli exposat al sol s’escalfa i pot arribar a temperatures que el cabell no aguanta, podent arribar a cremar la cabellera.

SOLUCIÓ: utilitzar l’oli a la nit i aclareix al matí abans d’anar a la platja. Si vols utilitzar-ho durant el dia, cobreix-lo si prendràs el sol, hi ha barrets o pameles moníssimes que a més t’ajudaran a estar a la moda. Deixa que l’oli actuï sense la pressió de la calor del sol.

No rentar el cabell amb xampú sense sal

ERROR: El xampú normal, en contenir sal, posseeix càrrega elèctrica positiva mentre que el bri del pèl, en ser rentada, posseeix càrrega elèctrica negativa. En tenir càrregues elèctriques oposades, el bri i la sal s’atreuen fent que la sal es dipositi en la superfície del bri capil·lar deixant-la deshidratada, seca, sense lluentor i aspra.

SOLUCIÓ: Utilitza xampú sense sal per a rentar el cabell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada