El passat dimarts dia 27 va tenir lloc a la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià, una trobada literària amb l’escriptora Susanna Ginesta, que sota el lema de “Com vaig aprendre què mai no és massa tard per emprendre”, va parlar del contingut del seu llibre  però també de les seves vivències personals i professionals.

Va presentar l’acte el Conseller de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Sr. Josep Roig,  que entre altres coses,  va parlar de la importància de fomentar la emprenedoria, una assignatura que ja forma part del currículum dels estudiants en la fórmula de la capacitació competencial.

El Conseller també va destacar que el concepte d’emprenedoria és el camí més adequat per a encaminar-se a la professionalitat de cadascun dels alumnes. Per això, des dels Serveis Educatius del Ministeri, s’està treballant en aquesta línea.  Tanmateix, Roig, va afirmar que és important marcar-se objectius concrets ja que això forma part del procés de l’emprenedor. Va fer referència al seu repte de curses.

Per la seva banda, l’autora,  la Susanna Ginesta, n’ha fet un llibre on vol tractar aquesta temàtica a partir de la seva pròpia experiència. El títol del seu llibre,  que alhora defineix la seva pròpia  personalitat és… “Mai no és massa tard per emprendre”.

A continuació l’escriptora després de donar els agraïments també a la responsable de la Bibliotca, l’Elisabeth Gil, va dir que per a ella el fet d’haver assolit  l’objectiu de publicar el seu llibre, va ser com un somni fet realitat.  L’origen del seu projecte d’emprenedoria, segons l’escriptora, va ser la participació en un seminari d’emprenedors que li havien recomanat. En sortir del curs,  va voler aplicar els coneixements d’emprenedoria que li havien facilitat i va començar a escriure.

Després d’alguns entrebancs, com en tots els inicis, va trobar l’editorial que li donaria suport incondicional,  i des d’aleshores s’ha proposat per objectius anar avançant en tant que emprenedora convençuda.  La Susanna Ginesta vol transmetre la confiança en un mateix per assolir nous reptes de futur. Explica que tothom té històries per relatar i que no s’ha de tenir por d’afrontar nous projectes, sigui quin sigui el camp laboral o el camí que cadascu hagi triat.  

tertulia-sant-juliaVa comentar que ja de molt jove  escrivia cartes, que segons els seus amics, eren literatura i que sempre li havia agradat escriure. El seu projecte d’emprenedoria va ser dedicar-se a la seva innata vocació literaria.  També va detallar el primer “informe de lectura” que va rebre de la seva editorial, el qual la va encoratjar a tirar endevant. El seu informe de lectura, segons ella, era una mena de document ple d’apunts, suggeriments i altres indicacions però que li va semblar molt encoratjador.

Així va arribar al seu primer llibre que va presentar per Sant Jordi a la Biblioteca d’Encamp i que ara ha volgut oferir i comentar a la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria.

La presentació és alhora una oportunitat per als emprenedors, ja que la Susanna Ginesta, tal com va comentar una persona dels assistents, és una persona vitalista que traspua optimisme pels quatre costats, un optimisme que transmet als futurs emprenedors a través del seu llibre “Mai no és massa tard per emprendre”. La pròpia experiència li permet comunicar al mateix temps vivències personals i professionals i sobretot, el seu objectiu és compartir literatura i emocions, oferint una línia oberta a tots els públics lectors.

Tant l’autora com la seva obra, van  tenir una molt bona acollida i tots vàrem sortir animats a iniciar nous projectes i a retrobar-nos de nou en una altra vetllada en aquest espai de la Biblioteca Comunal de Sant Julià de Lòria,  què,  actualment integrada amb la Universitat d’Andorra,  constitueix un espai cultural a tenir en compte per a tots els ciutadans del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada