Terres de ceràmica i porcellana, les seves diferències

Terra ceràmic
Terra ceràmic

Els terres de ceràmica o porcellana tenen l’avantatge de ser de fàcil neteja, impermeables i resistents. La varietat de dissenys els fan apropiats per a diferents ambients i decoracions. Les rajoles d’ambdós materials són similars però d’una composició diferent.

El ceràmic és estructuralment d’argila i té un acabat d’esmalt que brinda les propietats d’impermeabilitat, color, duresa, textura i lluentor. Al matetix temps, la seva rugositat varia d’acord amb el trànsit del lloc on sigui utilitzat. També poden trobar-se en el mercat ceràmiques antilliscants amb major adherència que altres presentacions.

D’altra banda el porcellanat està compost íntegrament d’un mateix material cuit a altes temperatures el qual li confereix les seves propietats. Se li aplica un efecte d’acabat, especialment brillant (il·lustrat) i molt delicat, utilitzat en elegants interiors. Té un preu superior al ceràmic i de major durabilitat, però bàsicament les propietats són les mateixes.

Siguin només de ceràmica o porcellana, són els més apropiats per a banys, cuines o sales de rentada. Les seves propietats d’impermeabilitat davant l’aigua i els olis els fan l’opció gairebé obligatòria, encara que en la resta de la casa s’utilitzi un altre terra.

Per casaycolor.com

TOTES LES NOTÍCIES