Terratrèmol a l’Alt Urgell de 2,4 a l’escala de Richter

Aquest diumenge al matí hi ha hagut un terratrèmol de magnitud 2,4 a l’escala de Richter que ha sacsejat de manera lleu l’Alt Urgell, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).

El sisme s’ha produït a les 07.05 hores i l’epicentre s’ha localitzat dins el terme municipal de les Valls d’Aguilar, a prop del nucli d’Argestues, d’acord amb la informació facilitada per l’Institut Geològic de Catalunya (IGC). S’ha produït arran de terra, a una profunditat de 0 metres.

Segons els serveis d’emergències, el moviment de terra no ha causat cap dany material i pràcticament no ha estat percebut a la zona. De fet, no s’ha registrat cap trucada al telèfon 112. El darrer sisme registrat a Catalunya, abans d’aquest, va ser el 18 d’octubre passat al Ripollès. Va ser de magnitud 2,3 i va ser percebut molt lleugerament a la població de Llanars.

Cal recordar que el 3 d’abril passat l’Alt Urgell va viure un terratrèmol de 4,2 a l’escala de Richter, que ha esdevingut el més intens d’aquest començament del segle XXI al Pirineu català. En aquell cas, el sisme va ser clarament percebut no només a la comarca sinó arreu dels Pirineus i de Catalunya, fins i tot en ciutats de la costa com ara Barcelona i Vilanova i la Geltrú. Per aquest motiu, el telèfon 112 i l’ICGC van rebre centenars de trucades o missatges de persones que l’havien notat, tot i que no hi va haver danys materials greus.