Terrassa recomana a Escaldes que el projecte de Carlemany es complementi amb activitats al carrer

Una delegació encapçalada pels cònsols del Comú d’Escaldes-Engordany i membres de la Cambra de Comerç s’han desplaçat aquest divendres a Terrassa per conèixer la seva zona de vianants anomenada Terrassacentre. El cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat a l’ANA que es tracta d’un bon exemple que els pot ajudar a l’hora de tirar endavant el projecte de fer per a vianants l’avinguda Carlemany, i ha destacat que amb el tancament, el centre de Terrassa va aconseguir atreure 200.000 visitants l’any. La presidenta de Terrassacentre, Maria Costa, ha recomanat a la delegació escaldenca que el projecte vagi acompanyat d’una oferta d’activitats d’oci i de terrasses per mantenir viu el carrer i complementar l’oferta comercial. Per tirar-ho endavant, Costa creu necessària l’existència d’una associació de comerciants potent que, amb el suport de l’ajuntament o comú, pugui organitzar aquestes activitats.

Els cònsols del Comú d’Escaldes-Engordany, el conseller de Turisme, personal tècnic i alguns membres de la Cambra de Comerç encapçalats per la seva directora, Pilar Escaler, han visitat aquest divendres Terrassa per conèixer el funcionament de la seva zona per a vianants, i agafar idees per aplicar-les al projecte de l’avinguda Carlemany.

El cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat que tot i que el de Terrassa és un projecte de més envergadura, ja que compta amb 6.000 metres lineals, el tipus de comerç és molt similar, i ha permès obrir locals que portaven més de 20 anys tancats i atreure 200.000 visitants l’any.

Malgrat que a l’inici també hi va haver oposició de veïns i comerciants, actualment ‘tothom s’hi ha sumat i ningú voldria tornar enrere’, ja que ha suposat una millora de l’activitat comercial i menys soroll per als veïns, tal com ha assegurat la presidenta de l’associació de comerciants Terrassacentre, Maria Costa. Costa ha recomanat a les autoritats d’Escaldes que per fer front a l’oposició que ha generat la proposta parlin amb els que s’hi mostren contraris per tal que finalment es puguin fer seu el projecte.

La presidenta de Terrassacentre també ha recomanat que el projecte compti amb una bona oferta d’aparcaments al voltant de l’avinguda, que els accessos estiguin ben indicats, i que a banda de l’oferta comercial també n’hi hagi d’oci i d’activitats. Costa ha assegurat que ‘cal que passin coses, perquè els visitants trobin distraccions’, i ha posat d’exemple les activitats que s’organitzen a Terrassa cada cap de setmana o durant les festes de Nadal.

A més, Maria Costa creu necessària l’existència d’una associació de comerciants forta que s’encarregui de conservar la zona de vianants i d’organitzar les diferents activitats de dinamització. A Terrassa es compta amb un òrgan de gestió, format pels comerciants i també per l’ajuntament, que s’encarrega de fer funcionar el carrer, gestionar els problemes i organitzar activitats. Calvet ha assegurat que es tracta d’un sistema que també es podria implantar a Escaldes-Engordany. Igualment, el cònsol també considera que poden utilitzar els mateixos sistemes de restricció d’accés al carrer amb pivots, i ha destacat que Terrassa ha solucionat la qüestió de la càrrega i descàrrega amb horaris similars als que s’han proposat per l’avinguda Carlemany.

TOTES LES NOTÍCIES