calderers

El passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell acollirà aquest diumenge 26 d’octubre la 3a Trobada de Calderers amb la participació de les colles de les poblacions d’Albons, Capmany, Castellterçol, Gelida, Ponts, Verges, Vidreres i la Seu d’Urgell.

Enguany, la Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell ha pres el relleu de la colla del municipi de Vidreres (la Selva) -població que va organitzar la darrera trobada de calderers- i s’ha fet càrrec d’organitzar aquesta tercera edició amb el suport de l’Ajuntament urgellenc.

En aquesta trobada on hi prendran part unes 200 persones pertanyents de les diferents colles de les poblacions participants. A més, cada colla exposarà productes típics de les seves poblacions.

Des de la Confraria de Sant Antoni de la Seu, Pepita Bullich, afirma que celebrar aquesta trobada a la nostra ciutat “es bo perquè comporta que vingui gent d’arreu del país a conèixer la Seu i les nostres tradicions”.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, manifesta que “és un honor per a la nostra ciutat rebre els calderers i ranxers de Catalunya, en una trobada organitzada per la Confraria de Sant Antoni a la que l’Ajuntament dóna tot el seu suport”. Pallarès ressalta el fet que diumenge, més de 200 persones pertanyents a 8 colles, cuinaran les seves especialitats i donaran a conèixer les seves especificitats. “Des de l’Ajuntament volem destacar la importància d’aquesta trobada per la potenciació del món associatiu i per la divulgació de la gastronomia popular”.

La jornada de la 3a Trobada de Calderers s’iniciarà a dos quarts de vuit del matí, moment en què les colles realitzaran l’encesa de focs de les seves respectives calderes per elaborar de manera simultània les seves calderades. Cada colla elaborarà 100 litres de la seva menja, mentre que la confraria de Sant Antoni de la Seu d’Urgell cuinarà 300 litres d’escudella. Després d’esmorzar, els participants a la trobada gaudiran d’una visita guiada per la Seu d’Urgell.

Per amenitzar musicalment la trobada, a les 12 del migdia hi haurà una ballada de sardanes, organitzada pels Amics de la Sardana, oberta a tothom i que es farà al final del passeig.

 500 tastets de arròs caldós, ranxos, escudelles i sopes

A les 13 hores tindrà lloc una degustació de les diferents calderades de les quals se’n repartirà 500 tastets. Per poder-hi participar caldrà treure un tiquet, que tindrà un cost de 5 euros al mateix passeig Joan Brudieu. Aquest tiquet donarà dret a 7 degustacions de les diferents calderades i al plat commemoratiu de la trobada.

Concretament es podrà degustar arròs caldós elaborat pels calderers d’Albons, diferents ranxos de les colles de Campany, Vidreres i Ponts, així com també escudella de Gelida, Castellterçol i la Seu d’Urgell, i sopa de Verges.

A més, es vendran per 1 euros tires de 10 números per sortejar 3 lots diferents que inclouen productes agroalimentaris del territori, baixades de ràfting, un descompte per sopar a l’Hotel Nice, una nit al Parador de Turisme, descompte a la Casa Rural Cal Xico i una sortida de marxa nòrdica.

La jornada es clourà amb un dinar de germanor entre les diferents colles de calderers que tindrà lloc al col·legi La Salle.

Cal remarcar que bona part dels calderers vinguts de les diferents poblacions que participen en aquesta trobada pernoctaran durant el cap de setmana en hotels de la Seu d’Urgell.

Agraïment als 34 col·laboradors

Des de l’organització d’aquesta trobada es vol agrair públicament als 34 establiments, comerços, empreses, institucions i entitats de la Seu d’Urgell i comarca per poder fer realitat aquesta jornada de calderers de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada