Tercera sessió divulgativa sobre temes musicals i culturals a la Llacuna

Dilluns vinent, a les 19.30 hores, a la sala d’Actes del Centre Cultural la Llacuna, se celebrarà la tercera sessió de les Audicions Intermezzi Musicali: una activitat organitzada per l’Institut de Música en col•laboració amb l’Escola d’Art.

Aquesta sessió, la primera de l’any 2012, amb el títol “Paris 1900”, girarà a l’entorn de l’art que va confluir a inicis del segle XX a la capital de França, que en aquella època era un del principals referents de la cultura occidental.

L’Audició, menada pel professor de l’Institut de Musica i responsable de la Biblioteca de les Arts del centre cultural, Mario Raviola, se centrarà en la figura del compositor Claude Debussy i, paral•lelament, s’hi donarà informació contextualitzada d’Erik Satie i d’Igor Stravinsky, així con dades il•lustratives i contemporànies dels pintors Pablo Picasso i Toulouse Lautrec; també de la companyia dels ballets russos de Sergei Diàgilev.

Les audicions musicals comentades, “Intermezzi Musicali”, es van iniciar el dilluns 14 de novembre del 2011, amb aportacions d’interès sobre figura i l’obra del compositor Gustav Mahler.

Amb el títol Richard Strauss o l’antiheroi, el 5 de desembre del 2011, l’audició s’argumentà mitjançant els poemes simfònics més representatius i interessants d’aquest compositor, amb una contextualització basada en les obres d’artistes com Egon Schiele i Oskar Kokoshka.

La quarta sessió d’aquest cicle tindrà lloc el dilluns, dia 6 de febrer, i portarà el títol: Berlín entre dues guerres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *