Tercera posició per a Ramon Plaus en una Pujada al Farell passada per aigua

plausLa 18ª Pujada al Farell, prova vàlida per al Campionat de Catalunya de muntanya, va estar marcada per la pluja que va caure, en alguns instants, amb molta intensitat, durant les dues pujades vàlides per a la classificació final.

La majoria de participants de la categoria monoplaces van optar per no disputar alguna d’aquestes mànegues. No va ser el cas del pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Ramón Plaus, que es va pujar al tercer graó del podi d’aquesta categoria després de disputar les dues pujades reglamentàries.

Categoria Monoplaces: Com queda dit Plaus va ser un dels pocs pilots d’aquesta categoria que va aguantar fins al final, encara que com comentava abans de tornar a Andorra enmig d’un diluvi impressionant: ‘Hem fet les primeres pujades amb l’asfalt sec i després s’ha posat a ploure, els canvis de rodes eren imprescindibles a més de completar la pujada amb molta cautela. Per als nostres vehicles la pujada estava molt delicada. La veritat és que en aquesta ocasió la climatologia ha sigut molt adversa’.

Categoria Turismes: La presència de pilots andorrans en la categoria de turismes no ha sigut precisament molt nombrosa. Els VWGolf GTi d’Eduard Andueza i Jaume Bartumeu han estat els únics representants de l’ACA presents al Farell 2014.

Andueza, amb un millor crono de 3’48”311, s’ha situat en la 10ª posició de la classificació de la categoria i en el 5è lloc del grup FX. ‘No ha fet el millor dia per a competir però, després dels esforços que ha costat deixar el Golf en les millors condicions, ser a la 10ª plaça dels turismes i sobretot conservant intacta la mecànica, és una satisfacció’. Aquesta era l’opinió d’Andueza en finalitzar la pujada.

Per la seva banda Bartumeu ha viscut una pujada en un escenari completament diferent a l’habitual. ‘Fer els entrenaments amb l’asfalt sec i les pujades de carrera amb aigua era una situació nova per a mi. Al final content amb l’experiència’. El pilot andorrà va marcar un millor registre de 3’59”172 que el va situar en la 12ª posició de la categoria turismes.

La següent prova del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya es disputarà el pròxim 12 d’Octubre al sector comprès entre el KM 8,800 de la carretera BV-1224 i la c/ Narcis Monturiol, 9 del Polígon de Bufalvent. Serà la 25ª Pujada Pont de Vilomara.