L’Agrupació Astronòmica de la Seu d’Urgell organitza aquest cap de setmana vinent la tercera Trobada d’Astronomia dels Pirineus, un conjunt de propostes pensades per a tots els aficionats a l’observació del cel i també per divulgar aquesta afició. Les activitats es faran entre la Seu i Sant Joan de l’Erm, un dels indrets del Pirineu amb més qualitat de cel nocturn.

La trobada començarà divendres, dia 5, a les 6 de la tarda amb la inauguració i presentació de la jornada, a la Seu. Tot seguit, els participants es desplaçaran a Sant Joan de l’Erm, on tindran temps per buscar el millor indret on allotjar-se i fer les observacions. A les 9 del vespre es farà un sopar informal al Refugi de la Basseta, seguit de la plantada lliure de telescopis a partir de les 10 de la nit.

La jornada de dissabte, dia 6, començarà a les 10 del matí amb rutes a peu per conèixer l’entorn, amb una excursió a Sant Joan Vell. A 2/4 de 12, l’AASU oferirà una xerrada al Refugi de la Basseta. A partir de la una del migdia es farà observació solar; i a 2/4 de 3, el dinar. Més tard, a les 7 del vespre, hi haurà una nova conferència sobre astronomia; a les 9, el sopar; i a partir de les 10, començarà una segona nit d’observació nocturna. Paral·lelament, es podrà fer rutes a peu tot orientant-se amb els estels.

La Trobada es clourà diumenge a les 11 del matí amb el comiat i una fotografia de grup. Les inscripcions es poden fer al web www.aasuastroseu.com o bé al correu aasuastroseu@gmail.com.

L’esdeveniment té el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Proemotion, la UNED de la Seu i l’estació d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada