telefonicaTelefónica Espanya, en col·laboració amb diversos líders tecnològics del sector com Ericsson, Nokia Siemens Network i Alcatel Lucent, està duent a terme una sèrie de pilots tecnològics en l’àmbit de la xarxa mòbil 4G per comprovar quines millores futures a curt i mitjà termini es poden implementar en cobertura, qualitat, capacitat i velocitats en la transmissió de les dades.

Els projectes permetran provar en entorns reals les últimes novetats tecnològiques del mercat en l’accés ràdio mòbil de 4a Generació com small cells, MIMO, carrier agrégation o Femto-LTE-. L’objectiu d’aquestes noves iniciatives és poder desplegar-les en xarxa el més aviat possible perquè Telefónica Espanya continuï liderant al mercat espanyol el desenvolupament i desplegament de la súper banda ampla ultra ràpida.

Les tecnologies a provar es centraran en augmentar la cobertura de xarxa LTE de la manera més eficient i ràpida, incrementar la velocitat màxima assolible en la xarxa, i millorar la velocitat mitjana dels usuaris, especialment aquells que es troben en les vores de les zones de cobertura.

Destacat pilot ja funcionant a Benidorm

Entre els pilots ja en marxa, destaca el que s’està duent a terme a la localitat de Benidorm (Alacant). Consisteix a desplegar petites estacions base o ‘small cells’ LTE a les platges de Ponent i Llevant de la ciutat per augmentar la velocitat màxima de la xarxa LTE en zones d’alta demanda de dades. Les velocitats de baixada i pujada que es podran assolir amb aquestes proves estaran en els 150/50 Mbps en ambdues platges i les seves àrees comercials, el que suposa que són 4 vegades més ràpides que les actuals connexions disponibles. Restaurants, locals d’oci i botigues disposaran de la mateixa qualitat de cobertura mòbil en els seus interiors que a l’àrea exterior, que abasta els passejos i la franja costanera.

Un altre dels objectius del projecte a Benidorm és apropar les estacions base a les zones que requereixen el servei, millorant notablement les condicions cobertura als usuaris. Per poder dur a terme aquesta iniciativa a Benidorm, s’ha treballat directament amb l’Ajuntament de la localitat, que ha possibilitat la instal · lació de 14 ‘small cells’ en mobiliari urbà com fanals i cabines telefòniques properes a les platges esmentades de Ponent i Llevant, i una altra petita estació base en una zona de l’interior de la ciutat amb un elevat trànsit de persones.

El proveïdor de xarxa amb el qual s’està realitzant el pilot a la localitat valenciana és Alcatel Lucent, amb qui també es va realitzar el primer pilot amb ‘small cells’ durant el Mobile World Congress de Barcelona el 2013.

Reforç de cobertura mòbil a la Costa Blanca

A més de la implantació d’aquest innovador projecte al municipi de Benidorm, Telefónica ha reforçat la cobertura mòbil a les platges de la Costa Blanca. L’increment en l’afluència de visitants, que multiplica per tres el nombre d’habitants a les poblacions de costa alacantines durant la resta de l’any, suposa un augment d’un 50% del nombre d’interaccions mòbils (trucades i dades, principalment). Per això, des del mes de juny, Telefónica ha invertit a Alacant un milió d’euros en reforçar les seves infraestructures mòbils.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada