Teisseire-Dufour, del Castillo i Pons guardonats durant la 24a edició del premi Pirene de Periodisme

Foto:SFGA/JAViladot

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, han entregat aquest dimarts al matí els premis als guardonats de la 24a edició del premi Pirene de Periodisme Interpirinenc. Enguany s’han presentat un total de tretze treballs, dels quals vuit per a la categoria de premsa escrita i cinc per a l’audiovisual de ràdio i televisió. Les obres presentades provenen de França, de Catalunya, d’Aragó i d’Andorra en català, castellà i francès i la dotació econòmica dels premis parteix del Departament de Comunicació i del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat per la categoria mediambiental.

La ministra Riva ha recordat que la creació del certamen es remunta a l’any 1996 amb la voluntat de promoure el coneixement i la difusió de la realitat de la regió dels Pirineus en els mitjans de comunicació. Després de 24 anys d’existència, el premi ha superat els 500 treballs rebuts. La titular de Cultura i Esports s’ha congratulat per les feines presentades i ha remarcat que el periodisme de proximitat que es fa als Pirineus és una eina d’identitat i arrelament en comunitats que necessiten que hi hagi mitjans petits però forts.

En la categoria de premsa escrita, per unanimitat, el jurat ha decidit atorgar el premi Pirene de reportatge de premsa escrita valorat amb 3.000 euros als quatre treballs presentats per Patrice Teisseire-Dufour, publicats a la revista Pyrénées Magazine entre el mes de gener i el mes de juny del 2019. El reconeixement és per al conjunt de l’obra presentada perquè s’adequa perfectament a l’esperit del premi Pirene.

El jurat ressalta un ítem per cadascuna de les obres presentades: ‘1989-2019: 30 ans au coeur de la nature’ ofereix una àmplia visió en el temps de la biodiversitat al Pirineu; ‘Cerdagne, vallée solaire’ tracta l’actual tema de la transició energètica d’una manera entenedora; ‘Ansabère: les aiguilles de la gloire et le refuge de l’Abérouat’ aborda diferents temes en un sol article i, finalment, ‘Brice le vacher, Prince vagabond’ acosta als lectors la peculiar vida d’un diferent del convencional.

‘L’os bru descarta Andorra’ ha estat l’article que s’ha emportat l’accèssit, valorat amb 750 euros, en la categoria per al reportatge que faci especial incidència en la temàtica mediambiental o en la sostenibilitat. L’article, de Gerard del Castillo Riestra publicat al Diari d’Andorra el 29 de juliol del 2018, aporta una visió general de la situació de l’os al Pirineu amb l’especificitat d’Andorra. El jurat ha decidit deixar desert el primer premi.

TOTES LES NOTÍCIES