tedxLa  vuitena edició del TEDxAndorralaVella que ha omplert aquest matí el vestíbul del Consell General ha dedicat el matí a tractar l’enfocament de l’esforç per assolir els objectius. ‘Coaching’ i xerrades en format breu i de caràcter motivacional han ofert, segons el director de TEDxAndorralaVella “una finestra oberta cap al món” que ha considerat un moment per “tenir menjar per al pensament”. Més de 150 persones han participat en aquesta jornada que ha comptat amb una dotzena d’intervencions sobre experiències, entre les que han destacat la del director de cinema Josep Pozo i el cap de colla dels Castellers d’Andorra, Juli Peña.

Una dotzena de xerrades, corresponents a una dotzena d’experiències han estat presentades aquest dissabte al matí al vestíbul del Consell General en el marc de la vuitena edició del TEDxAndorralaVella. El programa s’ha centrat en l’exposició per part de professionals de diferents camps del seu testimoni sobre l’esforç i la constància per assolir els objectius.

L’objectiu de les ponències que han reunit prop de 150 assistents és el de compartir idees per assolir un estat òptim de concentració i assolir les fites personals i professionals. Entre les dotze ponències presentades amb andorrans i internacionals s’hi han pogut escoltar Jorge Antonio Larruy, Vanessa M. Cortés, psicòloga i presidenta de l’Associació Stop Violències; Susana Ginesta, autora d’un llibre sobre emprenedoria; Carlos Moreno, divulgador científic; Alfred López, bloguer i escriptor; el director de cinema Josep Pozo, Cristina Segura, ‘coaching’; Carla Riestra, fundadora i presidenta de l’ONG Cooperand amb Llatinoamèrica; Quim Valera, divulgador històric; Omar El Bachiri, llicenciat en psicologia i escriptor; Juli Peña i Núria Prenafeta, ‘coach’ i consultora. Les xerrades han estat retransmeses via streaming.

El director de cinema Josep Pozo ha desenvolupat alguns dels trets més particular del procés creatiu, de la motivació i de l’impuls necessari per a emprendre projectes. El director ha explicat la seva experiència com a productor i director, destacant que la creativitat és innata en les persones i que aquesta pren forma segons el treball i la voluntat. Per altra banda, la consultora Núria Prenafeta ha defensat la necessitat de trencar amb les limitacions i dels processos educatius que contemplin totes les plenes capacitats dels fills o dels alumnes.

TEDxAndorralaVella és la branca local de TED (acrònim anglès de Tecnologia, Entreteniment i Disseny), reunions organitzades de manera independent en múltiples ciutats del món, per afavorir l’intercanvi i el desenvolupament d’idees i propostes. Segons el director de TEDxAndorralaVella, Felip Gallardo la jornada és “una finestra oberta cap al món” considerant-la un moment per “tenir menjar pel pensament”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada