Tecnologia: Un nou llibre

La telefonia sobre IP és tota una revolució. No només els professionals del sector TIC (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) estan començant a fer ús d’ella, sinó que ja són molts els usuaris que es comuniquen amb els amics o familiars a través d’algun programa de Veu sobre IP (VoIP ), com, per exemple, Skype. A més, els gegants d’Internet s’han embarcat en una carrera per oferir trucades totalment gratuïtes a través d’Internet, que els permetin augmentar la seva base d’usuaris i elevar els seus ingressos per publicitat. Tant és així que moltes empreses ja han interconnectat les seves seus mitjançant xarxes IP i els operadors, cada vegada més, aposten per aquesta tecnologia, recolzant-se en les infraestructures de banda ampla, com una manera de compensar la reducció dels seus ingressos a través de la telefonia tradicional.

La VoIP és la tecnologia de més ràpid creixement dins de les telecomunicacions i són moltes les empreses, operadors i proveïdors d’accés a Internet que estan considerant migrar les seves xarxes tradicionals, basades en commutació de circuits, per suportar-la i, així, poder oferir nous serveis , amb qualitat ia un menor cost.

Tot apunta cap al triomf definitiu de la telefonia IP, sent un cas particular la telefonia sobre Internet. Així doncs, gairebé amb tota seguretat, en un futur pròxim, és previsible suposar que gairebé tota la veu es transportarà sobre IP i que els usuaris tindran unes comunicacions més econòmiques i un terminal multimèdia per accedir-hi, amb total mobilitat, ja que en no dependre d’una numeració geogràfica podran fer i rebre les seves trucades en qualsevol lloc.

Per Tecnonews / Redaccio ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *