Tecnologia: Trolls

Molts són els que afirmen que la realitat que vivim cada dia en sortir del nostre portal per caminar pel carrer i la que ens apareix en els nostres ordinadors són en realitat les mateixes. Per aquest motiu alguns es queixen de la distinció entre virtualitat i realitat.

De tota manera les proves que ens lliura el món empíric són diametralment oposades al que succeeix.

En el món de la xarxa els usuaris es prenen unes llicències en què els ciutadans no incorren. Cada vegada són més freqüents els denominats trolls o persones que volen provocar intencionadament als lectors o usuaris. S’instal·len en els posts dels blocs o en qualsevol altre mètode d’opinió i insulten al creador d’aquest blog o a altres dels que opinen.

Ningú amb seny aniria pel carrer increpant a altres persones per tenir ideologies diferents de les pròpies. Tot i això a la xarxa passa tot el contrari. Internet és un camp de llarg recorregut per les vexacions ja que normalment aquestes queden impunes. És freqüent que els ofesos acabin farts de veure les seves mares professionalitzades en el ram del carrer i decideixen com a conseqüència abandonar els seus espais d’internet.

Així mateix ha succeït amb Eva Hache, Tito Vilanova, Aznar o Rafael Correa.

El que succeeix a la xarxa, segons els experts, hauria de tenir la seva recompensa o càstig homònim que el que rep al carrer. Com això no passa els legalistes i policies s’estan posant fil a l’agulla per caçar els denominats trolls. Igual que els trolls són cada vegada més freqüents, també ho són els imputats per emetre injúries contra personatges famosos.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.