Tecnologia: Periodisme d’ideologies

Vicent Partal, un home conegut en el món dels mitjans de comunicació catalans, va donar un cop més en el blanc. Primer es va avançar, ja fa anys, al seu temps creant un diari digital, Vilaweb, demostrant d’aquesta manera que el nou canal d’informació era la xarxa.

Ara, novament, ha albirat quin serà el futur de la comunicació periodística.

Sens dubte els últims temps ens han revelat el cada vegada més freqüent malestar dels ciutadans per la seva poca implicació en la vida pública. És per això que els mitjans d’informació han de, segons Partal, ser molt més propers a la opinió de la ciutadania.

Els diaris van cap a l’extinció en la seva forma tradicional és per això que hi ha d’haver un canvi perquè la informació no caigui en el total control dels blocs.

Davant d’això Partal proposa que els canals d’informació es converteixin en portaveus d’una comunitat de lectors.

No és aquesta una idea nova. Si observem els inicis del periodisme, trobem que els primers rotatius van néixer com la font de preservació d’un grup d’interessos i ideologies determinades. Anem cap a aquest lloc? Afirmatiu segons Vicent i molts altres experts en la matèria. És bo aquesta destinació? Això ja és més discutible ja que existeix el risc de perdre mitjans d’informació objectius … potser això ja hagi passat.

Per Tecnonews / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.