Tecnologia: Lluita contra el cibercriminal

En els darrers temps els delinqüents han trobat una nova forma d’expressar els seus impulsos il·legals. Aquesta nova forma és el que tots coneixem com la xarxa. Tot i la impermeabilitat que internet mostra a l’origen, les nostres activitats són en aquest camp controlades i jutjades per la policia i els jutges.

De tota manera és molt més difícil de caçar a algú robant a través del món virtual que al que ho fa amb una arma en una botiga. És per això que Interior ha decidit a Espanya fer un salt cap endavant per combatre la lluita contra els cibercriminals creant la UIDTIC (Unitat d’Investigació dels Delictes en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Això significa que la persecució de la delinqüència a la xarxa puja de categroía equiparant als delictes de violència, droga i crim organitzat.

Malgrat que la policia espanyola ja comptava amb un cos per controlar els delictes d’aquest tipus dependent del BIT (Brigada d’Investigació Tecnològica) el canvi substancial serà que la nova unitat tindrà una major competència per controlar les malifetes comeses en les xarxes socials. Es tracta d’un pas qualitatiu en un sector que de vegades queda massa desprotegit als embats dels delinqüents.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

1 comentari

  1. O dit de una altre manera, que ens espiaran i vigilaran totes les comunicacions.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES