Tecnologia: L’era del e-book

Amb tot l’enrenou causat per l’aparició de l’e-book, un dels sectors que més temia l’entrada en escena del famós llibre digital era sens dubte el dels petits venedors de llibres independents. Les estadístiques obtingudes durant la festa catalana del llibre el 2011, al Sant Jordi, han demostrat que les preocupacions no són infundades. Les xifres de venda durant l’assenyalada festa s’havia reduït en un 20 per cent mentre que en el general de Catalunya aquest descens se situava en el 11 per cent anual.

Per contra hi ha números que fan augurar un futur pròsper per als llibres. En el territori català la xifra de lectors des de l’any 2007 ha crescut un 8,2 per cent. Els que parlen de la mort de la lectura eludint a la fi del mercat editorial, són un grup de pocs que veient perillar els seus interessos porta de cap a tot el gruix de la societat.

De tota manera el panorama comença a dilucidar amb els acords que han portat a terme els llibreters mitjançant el Gremi de Llibreters, i la plataforma virtual espanyola per a la venda de llibres, Libranda. Es tracta d’un acord en el qual els petits venedors podran vendre exemplars a través d’internet gràcies a una botiga en línia col·lectiva en la qual cadascuna d’elles conservarien la imatge de la seva marca i per tant els seus clients habituals.

Libranda considera que perquè el projecte pugui tirar endavant han d’agrupar un mínim de 50 llibreries amb aportació econòmica. Les despeses segons la plataforma quedarien amortitzades en el termini d’un any.

En resum, el futur no és tan negre com alguns volen fer creure.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES