Tecnologia: L’any més tecnològic de la història

Mentre pensàvem de com escriure un memoràndum del que ha passat en els últims 365 dies ens hem adonat que 2011 serà recordat per la història.

En els manuals de la ciència que estudia el passat les quatre lletres, NNTT (Noves Tecnologies), seran un leiv motiv en totes les pàgines després d’aquest any. Mai la tecnologia havia estat una cosa tan present en les nostres vides.

Repassem a continuació l’any i busquem qual Wally on hi ha les NNTT en els successos més destacats en aquesta enèsima volta de la terra al sol.

A) La paraula hauria d’anar en majúscules, per desgràcia les lletres augmentades són poc estètiques. Aquest any ha estat l’any de la crisi. De tota manera sembla que encara no ha arribat el pitjor. I on hi havia les NNTT en els temps de mala collita? Doncs a tot arreu. Internet s’ha convertit en el bastió dels que volen salvar la seva economia. Diaris que emigren a la xarxa, ofertes a través del món virtual… Sembla que el destí del nostre món tal i com el coneixíem fins avui, passa per fer un major i millor ús de les NNTT.

B) Les revolucions en el món àrab han estat dutes a terme per societats joves. Aquestes generacions tenen cada vegada un millor accés i maneig de les NNTT. A causa de la presència d’internet i el telèfon mòbil, l’islam ha conegut altres móns molt més lliures que el seu. Abans occident era per al món àrab el paradís de la riquesa, gràcies als immigrants que tornaven a casa carregats de diners. Ara és també un paradigma de democràcia gràcies a la xarxa.

C) En les places de tot Espanya i de gran part de la resta del món hi havia, durant les manifestacions que van tenir lloc fa menys de mig any, un gran nombre de militants de l’esquerra tradicional que semblaven com diu l’acudit, més perdut que un bastard en el dia del pare. La joventut s’allunya de la política i s’acosta a les NNTT. És allà on hi ha el nou centre del debat polític. Els sindicats i els partits han rebut un dur cop per part del “2.0”.

En resum, aquest ha estat l’any de les NNTT.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.