La  tecnologia ha aconseguit conquerir gairebé tots els espais de la nostra vida. Ja no queda pràcticament acció en la qual la revolució tecnològica no hagi posat la seva empremta. Tan sols el cervell sembla resistir-se a sucumbir a les Noves Tecnologies.

La startup californiana Paradromics vol connectar el cervell amb les màquines per tal d’ajudar a persones amb discapacitats com ara la manca d’audició o de visió, per fer-los la vida més senzilla. És per això pel que la companyia està treballant en un projecte batejat com Niob (en les seves sigles angleses, bus d’entrada-sortida neuronal), que funcionarà com un mòdem cerebral que s’implanta al cervell i que és capaç de llegir i estimular fins a un milió de neurones amb una velocitat de 1GB per segon. Així, la informació rebuda, serà enviada des del dispositiu electrònic al mòdem cerebral que no mesura més que una moneda de cinc cèntims, que l’adaptarà al cervell. És d’aquesta manera que, en el millor dels casos, un cec aconseguirà veure.

El projecte que ha despertat molta curiositat rebrà el finançament de l’Agència de Projectes d’Investigació Avançats de Defensa dels Estats Units (DARPA) amb un total d’inversió de 18,3 milions de dòlars.

No és l’única empresa que estaria interessada en una tecnologia. Fa uns mesos Elon Musk va afirmar estar treballant en Neuralink, un sistema que volia implantar Intel·ligència Artificial en el cervell humà.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada