Tecnologia: Guerra d’altes altures

Google s’acaba d’enlairar en el seu vol pels núvols.

Si bé és cert que ja fa temps que la major empresa de NNTT oferia als seus usuaris la possibilitat d’emmagatzemar documents i reproduir cançons mitjançant la tecnologia streaming, amb el Google Docs, quedava l’últim pas per donar: aglutinar tots aquests serveis en una mateixa plataforma del núvol.

A aquest projecte, Google ha volgut donar-li un nom d’alta volada. És per aquest motiu que la nova iniciativa del gegant tecnològic s’anomenarà Google Drive. Es tracta d’un sistema semblant a altres discos durs virtuals però, és clar, amb el segell Google i amb totes les possibilitats amb què la firma californiana compta.

L’empresa de les dues oferirà als seus usuaris 5GB d’emmagatzematge gratuïts, és a dir els mateixos que ofereixen a hores d’ara Apple, Box o Amazon però menys del que ofereix Microsoft amb els seus 7GB. Com és habitual, la capacitat extra tindrà un preu que en el cas de Google Drive seran $ 2,49 al mes si són 25GB i 4,99 si són 100GB

La competició entre les grans empreses del sector es lídia a cada un dels espais possibles. Amb l’arribada de la tecnologia del núvol i els telèfons intel·ligents, no és gens sorprenent que aquest terreny sigui abonament per a la guerra.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *