Tecnologia: Europoli

A Europa, a diferència de molts altres llocs del món, això de la competència agrada. Agrada no perquè el vell continent sigui el vetllador de les estructures econòmiques de l’empresa, el que realment agrada als europeus és la competència sana que fa créixer tots els estrats de la societat intentant que les grans corporacions no prenguin les regnes del capitalisme.

No és el primer cas ni serà segurament l’últim. Brussel·les novament denuncia una empresa amb matrícula americana considerant que de forma deslleial i il·legal intenta formar càrtels en els territoris de la unió.

El significatiu d’aquest cas és sense cap dubte els implicats en el mateix. Sempre que pensem en agents del monopoli, veiem les empreses emblemàtiques en l’arc industrial. Microsoft, les companyies de telefonia…mai se’ns ocorre considerar que les firmes que a priori s’encarreguen de dur a terme publicitat en la qual s’expressen qualitats altament bondadoses com l’altruisme o l’ecologisme, també pretenen jugar de la mateixa manera que les empreses menys agraciades pels anuncis.

Google és un cas flagrant i després de mesos sent esmentada com a paradigma de tot, sembla que Brussel·les va a investigar a Apple per dur a terme pràctiques monopolístiques. La Comissió Europea va anunciar que analitzaria la companyia de la poma juntament amb cinc editorials (Hachette Livre, Harper Collins, Simon & Schuster, Penguin i Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck). Es considera que aquestes han arribat a acords en matèria de llibres electrònics per dominar el mercat forçant un increment dels preus en aquest nou nínxol de mercat.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.