Tecnologia: Els ben informats

Tot està connectat a la xarxa. Bé, tot no, com els gals Asterix i Obelix, encara queden elements de la nostra vida que no estan inserits en la dinàmica d’internet. De tota manera algun dia l’estrany, el rar, serà allò que no disposi de capacitat total de connexió.

De moment ens satisfem amb tenir el nostre smartphone operant plenament en línia. Però perquè fem servir aquesta connexió il·limitada? Segons l’últim estudi presentats per ONTSI (Observatori nacional de telecomunicacions i de la societat de la informació) que rep el nom d’Informe anual dels continguts digitals a Espanya, la majoria dels consumidors d’internet de més de 15 anys fan servir el seu telèfon intel·ligent per llegir les notícies a través de la xarxa. Ni més ni menys que un 55 per cent porta a terme aquesta activitat. Escoltar música, connectar-se a les xarxes socials o visualitzar vídeos són accions que segueixen de prop la informativa arriban als 48, 41 i 41% respectivament.

Queda clar llavors que els mòbils i els ordinadors han perdut en el nostre temps el seu ús tradicional per convertir-se en mitjans d’informació i connexió social. Trucar, jugar o altres tasques ja no estan de moda.

En un altre sentit cal destacar la paradoxa que aquestes xifres llancen sobre els pessimistes. Aquesta és la generació que més llegeix i que més està informada de tots els temps.

Per Tecnonews / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.