Tecnologia: Deu telecos catalanes sense por

La Generalitat de Catalunya està licitant les seves telecomunicacions i serveis informàtics per 525 Millons de euros anuals durant 10 anys. El passat 30 de desembre es tancava la convocatòria per participar.

Catalunya té un dèficit històric en empreses pròpies de telefonia i comunicacions de dades. Aquest concurs és una oportunitat per consolidar el sector.

10 pimes catalanes s’han agrupat. Són ADTEL, AGGAROS, APFUTURA, EACOM, EURONA, FOC, ISTEM, OPTRAL, SPARK IBERICA i TPARTNER amb un total de 900 treballadors i una facturació anual de 125 Millons de euros. Competiran contra 8 multinacionals del sector (Telefónica, Orange, Tsystems, Vodafone, BT ….)

La iniciativa respon a l’interès del govern perquè les pimes de telecomunicacions participessin en la licitació. La Generalitat és avui per a aquestes empreses el primer client amb un 30% de la seva activitat. La innovació requereix tracte directe amb el client. Volen competir per donar el millor servei al millor preu. No tenen vocació de “subcontractista territorial nord-est”.

Deixant de banda els serveis de radiodifusió, Catalunya no disposa d’un operador de telecomunicacions de referència com Galícia, Astúries o Euskadi, però si que compta amb un bon teixit empresarial en telecomunicacions. Empreses que exporten un 25% en bona mesura perquè han pogut presentar les experiències en les que l’administració catalana, com a principal comprador TIC, ha confiat.

Les últimes notícies publicades per la Generalitat, confirmen que el nombre d’empreses que han mostrat el seu interès a participar en el procés de licitació obert per a l’àrea de connectivitat i telecomunicacions són 9, mentre que l’anunci del concurs considerava un màxim de 8 participants. Fonts de la UTE afirmen que “amb un nombre tan ajustat de peticions, esperem que la Generalitat consideri l’esforç que les petites i mitjanes empreses catalanes han fet per ser presents i valori positivament l’aposta estratègica que han fet aquestes 10 empreses així com l’experiència i les solucions que en diferents àmbits de l’abast del concurs poden aportar en el seu conjunt”.

Pimes.TIC aspira a ser adjudicatària d’un 20% dels serveis de connectivitat i telecomunicacions. Es presenta a la licitació amb el convenciment que l’administració tornarà a actuar de tractor de la indústria de telecomunicacions catalana perquè segueixi creixent, innovant i internacionalitzant-se.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.