Tecnologia: D’Espanya a América

¿Catalunya al Sillicon Valley o a Seattle? Sembla una quimera però les empreses catalanes estan de moda. És gràcies al treball ben fet que les firmes del territori espanyol són cada dia més cobejades per les grans multinacionals del sector de les NT.

És el cas de l’empresa Numintec una firma establerta a Barcelona i creada pels germans José María i Francisco Torres.

La seva història és curiosa i val més que un esment. Experts en arts marcials a la dècada dels anys 80 van arribar a proclamar-se campions del món en karate. La pregunta que tothom es formularà és quin tipus d’empresa és la que regenten aquesta parella tan peculiar. Doncs bé, els germans Torres i la seva creació Numintec són experts en la tecnologia revolucionària del Cloud Computing.

La creació va ser fundada fa gairebé nou anys ia dia d’avui compta amb 32 treballadors i una facturació de 5,5 milions d’euros. Sens dubte uns números gens menyspreables en la nostra geografia per a una companyia que es dedica a oferir un sistema de dades per a altres empresa ubicat en el núvol que fa que aquestes no es vegin obligades a instal·lar costosa maquinària a la seva seu.

De moment han estat ja algunes les firmes de renom internacional que s’han fixat en el projecte dels Torres. Il·lustres noms com Google o Microsoft han iniciat contactes que a més de ser una dosi d’adrenalina per a l’economia espanyola són una carta de presentació en tota regla per Numitec.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES