Tecnologia de comunicacions per a frenar la bretxa digital amb la gent gran

Jove i padrina amb un ordenador
La tecnologia evita la bretxa digital

Els avanços de la tecnologia poden ser de gran utilitat per a la població, però, per a molta gent gran, interactuar amb els dispositius electrònics presenta dificultats, la qual cosa augmenta la bretxa digital en el col·lectiu. Accions com accedir a la banca digital, la realització de gestions en línia i altres operacions poden portar de cap a les persones d’edat avançada. Per part seva, el telèfon mòbil s’ha convertit en un element de gran valor per als sèniors. De fet, a Espanya, el 99,2% de les persones de 16 a 74 anys ha utilitzat aquest dispositiu en els tres últims mesos, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística de novembre de 2021.

Les solucions telefòniques de Gigaset són un excel·lent aliat dels sèniors per a facilitar les comunicacions i l’ús actiu del terminal amb comoditat amb la finalitat d’adaptar així la seva experiència analògica a altres ecosistemes. La companyia alemanya ha ressaltat els avantatges que incorporen aquests dispositius per a potenciar les competències digitals de la gent gran.

Aposta per l’ús inclusiu: Si hi ha un temor entre molta gent gran respecte a l’ús de la tecnologia, és aprendre a manejar-la sense esforç. La tecnologia de Gigaset està dissenyada pensant en aquest aspecte perquè qualsevol persona pugui utilitzar-la de manera pràctica, tant pel que fa a la seva ergonomia, com a la seva estructura i elements funcionals. A més, els sistemes incorporen una interfície intuïtiva i accessible amb fonts i icones clares, basats en la usabilitat, que permeten l’ús de les prestacions de manera senzilla i sense contratemps.

Trenca barreres amb el reforç de les habilitats digitals: La tecnologia per a sèniors ha de basar-se en els principis de proximitat i facilitat. Sota aquesta premissa, es potencien les capacitats digitals de la gent gran i els proporcionen major independència, autonomia i agilitat mental. Amb relació a la telefonia mòbil, les persones grans ja estan familiaritzades amb l’ús dels terminals DECT, d’aquí ve que oferir-los dispositius amb funcionaments similars, lletres i números llegibles de gran grandària i pantalles d’alt contrast sigui indispensable per a optimitzar el seu ús. A això cal unir les funcions tàctils i ràpides que promouen l’ocupació amb comoditat, sense necessitat d’introduir PIN i haver de memoritzar numeracions complexes.

Entendre a la màquina i gaudir de l’oci és possible: L’accessibilitat és un dels elements que Gigaset sempre té present en els seus desenvolupaments tecnològics. I ho fa fent un pas més, incorporant tecles de marcació directa, fins i tot per a aplicacions com a Whatsapp, sense deixar de costat aspectes fonamentals com el bloqueig de trucades entrants, el GPS, el reproductor de música, o les càmeres fotogràfiques, molt útils tant per a la presa d’imatges com per al seu posterior intercanvi amb els familiars.

Trucades d’emergència a l’instant: Tant per a la tranquil·litat dels familiars, com dels mateixos usuaris de la telefonia, comptar amb sistemes que garanteixin l’assistència ràpida és essencial per a les persones grans en moments de vulnerabilitat. Els telèfons intel·ligents de Gigaset inclouen botons d’emergència senzills d’utilitzar i connectats a una selecció de contactes definibles de manera individual per a avisar de qualsevol complicació que es produeixi. A més, compten amb tecnologia d’última generació, com l’enviament automàtic d’un missatge estandarditzat que inclou la transmissió d’ubicació.

Tots aquests aspectes no només fomenten l’ús de dispositius mòbils per part de la gent gran, sinó que aplanen el camí per a entendre altres elements electrònics i contribuir a pal·liar la bretxa digital en el col·lectiu.

Per Tecnonews

TOTES LES NOTÍCIES