Tecnologia: Contra la xarxa

Com en tot gran acte de la humanitat, la hiperconnectivitat ha suscitat grans rius de teoria i grans corrents de pensadors a favor i en contra d’aquest fenomen.

El que està clar és que el tema interessa. Només cal obrir el televisor durant un dia sencer i adonar-se de com la programació dedicada a les NNTT és cada vegada més gran.

D’aquesta manera cal destacar com ja no són només les càtedres de tècnica i tecnologia les que estudien com funciona això de les NNTT. Des de doctrines allunyades com la psicologia o les humanitats afloren els estudis que amb ànim transversal al·ludeixen a la tecnologització de la nostra societat i de com això està afectant a les diferents facetes de l’individu.

Com qualsevol gran moment de la humanitat aquest de les NNTT també té detractors. És interessant observar d’altra banda com han crescut en els últims anys els estudis de subjectes que preconitzen el futur nefast que s’esdevé si seguim tan bonament seguint el cant de les sirenes.

Llibres com “Contra el ramat digital” o “Superficials” són exemples de la nova literatura que pretén donar una visió contrària a la que tots els usuaris tenen del món de les xarxes socials i internet.

Potser el més interessant en aquest cas no és el que es digui sinó el fet que es diu. Un tema veritablement rellevant ha de tenir els seus detractors i els seus fervorosos seguidors. Les NNTT tenen tots els ingredients.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *