Tecnologia: Castrar els emprenedors

Que els bitllets de transports metropolitans de Barcelona han arribat a límits sospitosament cars és una cosa que tots els ciutadans que prenen el metro o el bus saben. El que ja és menys conegut és l’interès que té l’empresa pública TMB per conservar a ultrança aquestes xifres per a molts desorbitades.

El bitllet de deu viatges d’una zona està pels núvols: 9,25 euros és el preu per al nou any 2012. A això cal afegir que el 2009 l’abonament no superava els 7 euros amb setanta, i que l’any passat les tarifes no superaven els 8,50 euros.

És per aquest motiu que quan en la xarxa apareix una proposta com la de dos joves de la Universitat Politècnica de Catalunya, els viatgers són susceptibles a veure amb bons ulls el que aquests estudiants han dut a terme.

El web, Promobilletes, donava l’opció als usuaris de TMB de poder comprar el seu bitllets entre un 20 i un 50 per cent més barats.

Daniel Martínez i Guillem Mateos proposen un sistema de copagament en el qual una part del bo és costejat per l’usuari mentre que l’altra queda en mans d’una empresa privada. El secret, la publicitat que aquestes empreses privades fan de la seva marca.

Semblava una idea genial fins que va intervenir el seguici d’advocats de TMB. Aquests van considerar la pràctica dels estudiants il·legal i s’han reunit amb els nois per intentar dissuadir del seu negoci.

És en aquest país on vivim i aquesta ciutat en la qual ens movem on transcorren situacions tretes dels manuals surrealistes. Un lloc on es dissuadeix als emprenedors i en el qual les velles glòries econòmiques són incapaços de plantejar un sistema com el proposat per Daniel i Guillem. En definitiva, s’amaga la falta iniciativa i es supleix per un tropa d’advocats. Després diuen que la joventut està adormida, que només protesta… menys tonteries senyors.

No volem criticar el fet que el seu negoci sigui o no legal. Potser els dos joves haurien d’haver indagat una mica més sobre la viabilitat del seu projecte. El que volem deixar clar és el nostre estupor en veure com aquesta brillant idea no cap en la ment dels directius de TMB mentre els usuaris han de pagar un preu descomunal pels seus desplaçaments.

El web: www.promobilletes.com

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.