Tecnologia: Aplicació per adormits

En un moment en què la universitat està en hores baixes, és interessant descobrir com les generacions que a dia d’avui es troben al temple del saber, fan esforços per esdevenir subjectes emprenedors del futur.

És el cas de dos estudiants de Vilanova i la Geltrú que malgrat la crisi generalitzada en què Espanya i Catalunya estan sumides han decidit portar endavant un projecte de gran interès.

La idea és fer, mitjançant la tecnologia, la vida una mica més fàcil a les persones. Albert Anguela i Vicens Rios han desenvolupat una aplicació de moment només apta per a Android, perquè els passatgers de Rodalies de Renfe no es saltin de parada després d’ adormir-se.

L’aplicació detecta en què estació es troba l’usuari i l’avisa 45 segons abans d’arribar al seu destí.

La idea va sorgir d’Albert, estudiant d’economia, després d’ adormir-se al tren i despertar parades després. En aquest moment va entrar en joc el seu amic Vicens, estudiant d’Enginyeria de Telecomunicacions, que va ser qui desenvolupament el programa.

De moment l’aplicació que rep el nom de Notdor, nom derivat de l’expressió catalana “no t’adormis” (no t’adormis), està operativa en 122 estacions de les línies R1, R2, R3, R4, R7 i R8 de Rodalies .

Només podem felicitar a tots dos nois i animar a tants molts altres que s’inicien en el món de l’empresa.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES