• Llegiu el text una vegada sense subratllar-lo, parant atenció al que llegiu. Una primera lectura sense subratllar és fonamental, perquè és la que us ensenyarà a distingir entre allò principal i allò secundari.

• Escolliu dos retoladors que tinguin colors ben diferents. Un retolador us servirà per a les idees principals i l’altre per a les idees secundàries.

És important que siguin colors diferenciats perquè quan torneu al text la vostra vista estarà educada per discernir entre les paraules claus i les que no ho són.

• No subratlleu línies, sinó paraules o sintagmes. Moltes vegades, quan subratlleu, ho feu sense llegir i això fa que no serveixi el que subratlleu, ja que a l’hora de rellegir-ho hi ha massa informació i no sabeu separar allò que és important del que és superflu, i després no serveix per elaborar esquemes, resums o per estudiar.

• Procureu que la gran majoria de paraules subratllades siguin substantius. Més del 80% de les paraules que subratlleu han de ser substantius. L’altre 20% poden ser adjectius o verbs.

• Reviseu el text per darrera vegada. És recomanable que una vegada hàgiu subratllat el text, torneu a llegir-lo una vegada més per si heu d’afegir o rectificar alguna paraula que se us hagi passat durant les lectures anteriors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada