Tauletes per a l’aprenentatge

Els recursos digitals poden ser molt útils per contribuir a millorar l’aprenentatge. La gran quantitat d’informació a què es pot accedir i la forma atractiva en què es presenta fan que sigui una opció que no s’ha d’ignorar. La seva gran aportació és la flexibilitat: s’adapten a diferents alumnes i situacions, ofereixen diferents nivells de dificultat i permeten aprendre a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

Com a exemple, existeixen recursos interactius que permeten explorar el fons dels oceans amb Google Ocean, viatjar pel sistema solar amb una aplicació per a nens de la NASA o visitar la Capella Sixtina a través de la web cultural Europeana.

L’expert en educació i professor de Tecnologia Educativa Miquel Àngel Prats aconsella començar a utilitzar els recursos interactius per a l’aprenentatge a partir dels cinc anys.

Probablement els vostres fills saben connectar-se a Internet, descarregar aplicacions, instal·lar programes… Els anomenats “nadius digitals” dominen el món de la tecnologia però els experts coincideixen en què els falta criteri per buscar i seleccionar la informació que troben. Precisament per això és necessària la intervenció dels pares. Existeixen webs com Tiching.com, Scoop.it o Educacontic.es que ajuden a seleccionar entre milers de recursos.

TOTES LES NOTÍCIES