voluntariat-1Des de fa mesos una trentena de persones participa en el tercer curs de cooperació i voluntariat que es fa al Principat. Aquest matí, i a la sala d’actes de la Llacuna, s’ha fet una taula rodona que ha servit per poder posar en comú les idees i conclusions que els participants han extret durant les trobades setmanals. També s’ha lliurat un premi econòmic al projecte més engrescador.

Quin és el paper dels voluntaris i cooperants i què es pot i se n’ha d’esperar. Aquesta ha estat una de les preguntes inicials de la taula rodona que ha servit per posar punt final a mesos de trobades entre una trentena de participants interessats en el món del voluntariat. Un debat que ha volgut remarcar, sobretot, que els voluntaris no s’han de tractar com a mà d’obra, sinó com a persones que poden aportar molt a la societat

Des del ministeri d’Educació i Joventut, s’ha reconegut que ara per ara és molt complicat saber quin és el nombre de voluntaris que hi ha al país, perquè només uns quants estan donats d’alta.

La jornada també ha tingut un punt festiu, i és que els participants han hagut de desenvolupar, aquests mesos, diferents projectes per ajudar a col·lectius del Principat. Entre les vuit propostes presentades, la més votada, crear un documental amb l’ajuda de joves amb problemes d’exclusió, ha rebut una subvenció de 1.500€ per poder tirar endavant.

El curs de cooperació ha arribat enguany a la tercera edició, i enlloc de ser bianual com fins ara, passarà a celebrar-se un cop l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada