Tantsemenfotisme

La complexitat de l’actual societat, sotmesa a una infotoxicació provocada amb informacions completament contradictòries, que converteixen el negre en blanc i al reves, és una de les principals causes del tantsemenfotisme de deixar en mans dels altres, el que no es te la voluntat de fer per manca de l’esforç necessari. Els efectes negatius produïts, també afecten al moviment independentista, al qui se li ha fet creure ingènuament o de forma interessada, que simplement votant independència és possible aconseguir-la, sense qüestionar en cap moment la realitat negativa d’una societat, en la que el que hi ha no serveix i el que ha de venir es desconegut.

Cal tenir en compte la pressa de pel que va suposar la transició democràtica, de la dictadura a una monarquia parlamentaria. en la que es van mantenir tots els poders fàctics franquistes. Transició que va ser possible pels vots favorables majoritaris i pel fet d’una ciutadania políticament analfabeta. Questions totes elles que no es donen en l’actualitat i que posant sobre la taula la necessitat d’una societat civil socialment compromesa, que no existeix.

El tantsemenfotisme independentista, consisteix en no tenir el valor necessari per esforçar-se en la creació d’una Catalunya segle XXI, que li faci sentir-la com a seva, amb la suficient il·lusió i credibilitat per votar-la favorablement. No es pot deixar en mans d’una classe política incompetent, el que una societat civil aburgesada ha estat i continua estant incapaç de fer. No n’hi prou en només votar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.