El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el tancament al trànsit rodat de l’1 de juliol fins al 15 de setembre de la carretera general CG-3 des de l’edifici de l’Hortell fins al final de la via, a la Coma del Forat. Un tancament entre les 8.30 i les 17.30 hores que es va acordar a la Taula Nacional de Mobilitat i que respon a dues demandes: l’una del comú d’Ordino i l’altra de la Federació Andorrana de Ciclisme.

El tancament d’aquesta via durant el període estival vol evitar la contaminació atmosfèrica a la zona i posar fre al deteriorament del paisatge, així com possibilitar el desenvolupament de noves activitats a l’estació d’Ordino-Arcalís. En aquest sentit, tant el comú com la Federació apunten que aquest tram de la CG-3 ha estat final d’etapa en diverses ocasions de proves ciclistes de renom internacional com Le Tour de France o la Vuelta a España i d’altres nacionals, com la Volta als Ports. Per això creuen que el tancament de la via als vehicles de motor ajudarà a potenciar el turisme ciclista i fomentarà l’activitat econòmica del país.

Tot i aquesta prohibició al trànsit rodat, es podrà accedir a la Coma del Forat amb el nou telecabina panoràmic, que serà gratuït per a andorrans i residents mentre duri el tancament de la via. A més, els ramaders que hi tinguin bestiar pasturant sí que podran accedir-hi en vehicle mitjançant una acreditació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada