Tanca ‘El Mercadillo’ de la Seu

El Centre Comercial ‘El Mercadillo’ de la Seu abaixa la persiana. Tot coincidint amb l’inici d’any, la històrica galeria comercial d’alimentació ha tancat les portes definitivament.

Amb un format innovador a la ciutat en el moment que es va obrir, ‘El Mercadillo’ ha estat un punt emblemàtic del comerç de la capital alturgellenca. L’establiment tenia l’entrada principal a l’inici de l’avinguda Pau Claris i una segona entrada pel carrer Regència d’Urgell. Agrupava en un sol espai, en planta baixa, diverses parades d’aliments, amb un disseny molt semblant al dels mercats municipals escampats arreu de Catalunya.

S’hi podia trobar, entre d’altres, forn de pa, carnisseries, peixateries, parades de llegums, xarcuteries, fruiteries i un bar. També s’hi havien establert serveis com ara una botiga de fotografia i un locutori.

Els darrers anys, malgrat la seva ubicació cèntrica, la competència d’altres establiments d’alimentació i les dificultats per estacionar havien fet que ‘El Mercadillo’ registrés menys moviment de clients.

Reubicació dels venedors

Amb el tancament, és previst que alguns dels venedors que hi havia es traslladin a d’altres locals, cosa que ja havien fet algunes parades durant els mesos previs. En d’altres casos, però, la mesura ha coincidit amb la jubilació dels propietaris.

De moment hi ha incertesa amb la nova utilitat que tindrà ‘El Mercadillo’, tenint en compte que és un dels espais comercials de la Seu amb una ubicació més estratègica. S’especula amb la possibilitat que l’adquireixi un establiment d’alimentació o bé un restaurant xinès.

TOTES LES NOTÍCIES