Les inscripcions dels Esports d’Estiu d’Escaldes-Engordany s’obren aquest dimecres 1 de juny. Les novetats d’enguany en el programa d’activitats són els tallers de nutrició i hàbits saludables, el campus d’skate que es farà al nou skatepark, el bàsquet 3×3, que estrenarà les noves pistes que es trobaran a punt la propera setmana, i un taller de fotografia. Les activitats d’estiu compten amb el suport de Morabanc, i enguany ha previst facilitar un major número de punts d’acollida i facilitar la inscripció dels nens en el total de la jornada o només al matí. Els Esports d’Estiu plantej per a l’estiu dels joves, amb la col·laboració dels clubs de la parròquia, una trentena d’activitats com tennis, bàdminton, hoquei, handbol, futbol, bàsquet, judo, atletisme, gimnàstica, BTT, excursions i sortides.

La 28 edició d’Esports d’Estiu planteja novetats com els tallers de nutrició, el campus d’skate, el 3×3 de bàsquet o els tallers de fotografia. Aquestes activitats estan plantejades des de l’esport i el lleure pels joves de la parròquia amb una atenció especial a l’educació i l’aprenentatge. Precisament, és en aquest vessant que la presidenta del Col·legi de Nutricionistes, Marta Pons ha explicat que els joves podran conèixer amb activitats lúdiques i esportives l’origen dels aliments, quines són les seves funcions i els diferents tipus. Aquesta serà una activitat adreçada als nens de 6 i 7 anys amb una hora a la setmana.

El conseller d’Esports, Jordi Vilanova ha reivindicat que “la nutrició és un dels aspectes que volem introduir en l’educació, i veurem si podem ampliar-ho a altres èpoques de l’any”. Ha destacat que l’aposta del Comú és la “d’educar a la canalla, lligant-ho amb l’esport”. Per això, el conseller ha valorat que un entorn i ambient d’esport és l’espai més idoni per activitats d’aquest tipus, tot i que ha aclarit que “també hem de treballar amb els pares”.

Morabanc dóna suport al programa d’activitats dels Esports d’Estiu, motiu pel qual la mascota del territori Junior de l’entitat apareix en les samarretes. D’altres novetats plantejades per aquesta edició són el campus de bàsquet 3×3 que estrenarà les noves pistes o un campus d’skate que tindrà lloc al nou Skate park, i també un taller de fotografia destinant a nens de dotze a setze anys.

Pel que fa a l’organització, les inscripcions que comencen el dimecres vinent 1 de juny podran escollir la franja horària de matí o tot el dia. A banda, han estat ampliats els punts d’acollida i recollida pels joves. Un dels punts forts són els diferents Campus -que poden ser de matí o tarda- destinats a joves d’entre 12 i 16 “una edat que ens preocupa, i que és difícil de tocar”, ha dit el cap d’esports d’Escaldes-Engordany Toni López. Per aquestes activitats, es compta amb la implicació dels clubs de la parròquia, “pensem que és una oportunitat pels nens, els clubs i pel Comú” ha assenyalat el responsable d’esports. En total són set campus, que es complementen amb les activitats de la Setmana Jove.

Pel que fa als monitors participants, s’ha fet una tria entre els prop de 150 monitors que s’hi han ofert a participar. El conseller d’Esports Jordi Vilanova ha volgut aclarir que “amb nens no podem tenir a qualsevol persona, per molt bona que sigui, necessitem que estiguin titulats”. El conseller ha avisat que en la selecció “hem estat bastant més exigents que l’any passat”.

L’objectiu de l’edició d’enguany és ampliar el nombre de places, i que puguin arribar a 400 nens i joves inscrits, donant cobertura d’activitats des de tres quarts de nou del matí a un quart de nou de la nit. Les inscripcions que comencen el pròxim 1 de juny pels residents de la parròquia, s’obrirà més tard a la resta de les parròquies. Les famílies que amb dificultats econòmiques poden acollir-se al reglament d’exempcions de caràcter social. L’any passat van ser més de 60 famílies les que van optar a les inscripcions amb aquesta modalitat.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada