Un any més, amb motiu de l’inici del nou curs escolar, el comú d’Escaldes-Engordany presenta les activitats culturals i de joventut pel curs 2018-2019 adreçades a infants, joves i adults. Les inscripcions per a les activitats culturals es podran fer a partir del 3 de setembre i fins al 14 o 21 de setembre, en funció de l’activitat. Les inscripcions culturals s’han de fer al Servei de Tràmits del comú.

El departament de Cultura compta amb un gran ventall de tallers, cursos i activitats pensades per un ampli segment de la població i amb algunes novetats com ara els tallers de reeducació postural dins el món de l’art que brinden als pintors, músics i altres artistes  per a una correcta salut funcional. Les activitats que es poden fer al llarg de tota la temporada són les arts plàstiques, balls de saló, coral, dansa en línia, dansa moderna, claqué, i taller tèxtil i de vidre.

Després de l’èxit de les darreres edicions torna ‘La clau: apunts d’art per adults’, una introducció a l’art pensada per a persones no expertes en la matèria en què es pretén compartir els aspectes fonamentals de l’art des de l’experiència. Aquesta temporada també segueixen les xerrades d’art ‘Per amor a l’art’, un espai obert a tothom que ofereix la possibilitat d’escoltar diferents professionals parlant sobre l’art en un ambient distès. Enguany, aquestes dues activitats s’engloben sota el títol de ‘Capbussa’t’ i són gratuïtes.

Pel que fa a les activitats culturals dirigides a un públic més jove, enguany es consoliden els ‘Dissabtes de cuina’ amb cinc sessions al llarg de curs, se sumen a una de les iniciatives que cada any compta amb més adeptes: els ‘Dissabtes d’art i d’aigua’ que, a partir del 22 de setembre, tornen al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany en la seva tretzena edició. Els ‘Dissabtes d’art i d’aigua’ ofereixen als infants la possibilitat de gaudir d’un oci cultural a partir d’un conjunt de propostes inspirades en la pedagogia activa i l’expressió plàstica. Aquest any, repeteixen també els ‘Dissabtes de secrets’ en què els més joves s’introduiran en el món de la documentació i la investigació per descobrir el passat de la parròquia i del país, gràcies a l’arxiu històric i amb l’ajuda de l’arxiver.

L’escola de música és, sens dubte, un dels elements més importants d’aquesta oferta. S’imparteixen classes de llenguatge musical, piano i guitarra mitjançant el foment d’un aprenentatge basat en la participació, el dinamisme i l’experimentació. El llenguatge musical és el fonament per a l’aprenentatge musical, i es treballa de forma col·lectiva amb un mínim de cinc i un màxim de set alumnes per classe. També s’ofereixen diferents activitats culturals durant les vacances escolars de Tots Sants i Carnaval.

Una de les novetats d’aquest any del llibret d’activitats és tota la informació sobre l’Esbart Santa Anna per a les persones interessades en formar part d’aquest cos dansaire o les classes que s’ofereixen per als més menuts.

L’oferta d’activitats també inclou un apartat dedicat als joves d’edats compreses entre els 12 i els 30 anys. El departament de Joventut compta amb un ventall d’activitats variades de lleure i oci així com un espai continu d’informació, formació i promoció. A banda de la programació cultural, lúdica i esportiva, l’Espai Jovent ofereix suport i assessorament als joves en els seus estudis, aficions i projectes professionals al llarg de l’any. També s’ofereixen diferents activitats durant les vacances escolars de Tots Sants, Nadal, Carnaval i Pasqua. Les inscripcions es poden dur a terme a l’Espai Jovent, a la recepció del Prat del Roure o bé al Servei de Tràmits del comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada