arxiusL’Arxiu Nacional d’Andorra ha organitzat aquest dimarts una jornada oberta a la ciutadania sobre la preservació dels documents personals i familiars, antics o contemporanis, en paper o digitals, escrits o fotografies, pel·lícules, vídeos i discs. Aquesta activitat s’emmarca en el Dia internacional dels Arxius, 9 de juny.

El personal tècnic de l’Arxiu s’ha posat a disposició dels participants i han ofert el seu assessorament per a resoldre dubtes sobre el tractament i la preservació de documents. En els tallers han participat un total de 30 persones.

El programa s’ha organitzat en quatre tallers: L’arxiu personal i familiar: per on començar?; Documents antics: com s’han de protegir?; Les meves fotografies: com conservar-les? com digitalitzar-les? i com organitzar-les a l’ordinador?; i Pel·lícules, vídeos i discs: què he de fer per conservar-los?

Des de l’Arxiu han destacat que els quatre tallers han tingut una gran acceptació, acollint entre 6 i 7 persones cadascun d’ells: 14 persones han assistit a tots quatre tallers i 16 han assistit als tallers dedicats a documentació fotogràfica, digital i audiovisual i als arxius personals i familiars i a la seva protecció.

Els responsables de l’Arxiu Nacional s’han mostrat també molt satisfets de la rebuda d’aquesta activitat i planegen pel proper any una jornada que pugui rebre més participants en un horari més ampli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada