El pròxim dilluns 5 de març tindrà lloc a la Seu d’Urgell el tallerr-xerrada sobre sexualitat i llibertat, a càrrec de Sònia Noatario, de l’Associació Antisida de Lleida i tècnica de l’espai salut afectiva i sexual de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

L’activitat s’iniciarà a les tres de la tarda -amb una durada d’una hora i mitja- i es desenvoluparà al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), situat a la tercera planta del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.
Aquest taller-xerrada s’emmarca en el programa d’actes que s’han organitzat al conjunt de l’Alt Urgell en motiu el Dia Internacional de les Dones que es commemora el dia 8 de març.

L’objectiu de l’activitat és donar un espai d’informació i debat sobre la sexualitat de les dones, que tot i ser un tema tant important en la vida, encara costa de parlar-ne obertament. L’educació rebuda i els models que es mostren des dels mitjans de comunicació potser no són tota la informació que necessiten les dones per gaudir-ne lliurement.

Sònia Notario oferirà una “visió alliberadora” per a les dones, així com eines per parlar-ne les filles i els fills. En aquest sentit, Sònia Notariomanifesta que “ens agradaria acompanyar al nostre jovent cap a una sexualitat positiva i potser encara no hem assumit el gran repte de viure la sexualitat en primera persona”. Al respecte, Notario afegeix que “ens han ensenyat com fer-ho de manera conscient? ens han dit que ho podíem fer? Qui ens està fent l’educació sexual? Com estem fent nosaltres aquesta educació sexual? Els silencis eduquen i els espais on parlar amb naturalitat no són gaires. Per aquests motius i per d’altres volem crear espais de debat, de reflexió on poder deconstruir el que no hem après per construir una nova mirada cap a la sexualitat”.

Espai de salut afectiva i sexual
L’espai de salut afectiva i sexual és un servei personal, confidencial i gratuït que ofereix l’associació Antisida de Lleida, amb col•laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. Aquest servei ofereix acompanyament individual, grupal i a famílies o assessorament sobre afectivitat i sexualitat: orientació i diversitats, autoestima i emocions.

També distribueix preservatius i material educatiu i preventiu i realitza proves ràpides de VIH/sida i sífilis. L’espai de salut afectiva i sexual ofereix atenció personalitzada el darrer dijous de cada mes, de tres a sis de la tarda, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, situat al centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada