Taller de teles acrobàtiques per a nens i adults a la Seu

El Servei d’Esports de la Seu d’Urgell ha organitzat un taller de teles acrobàtiques dirigit tant a nens a partir de 7 anys com a adults a partir de majors de 14 anys, que es realitzarà cada dilluns entre el 6 de febrer i el 26 de març a la sala polivalent de la zona esportiva.

Aquest taller de teles acrobàtiques o aèries, que anirà a càrrec de Maria Grau, es desenvoluparà en dos torns: el primer, per a nens i nenes a partir dels 7 anys, es realitzarà de les 17.30 a les 19.15 hores. El segon taller, dirigit a joves majors de 14 anys, es farà de les 19.15 a les 21 hores. Els grups es compondran de 5 a 8 alumnes cadascun.

Les classes es divideixen en tres parts: una d’escalfament i estiraments; una part pràctica; i una tercera d’estiraments finals.

Per a poder prendre part en aquest taller cal inscriure’s al Servei d’Esports. El preu de l’inscripció és de 110 euros. Per a més informació cal trucar al telèfon 973 35 00 10 o enviant un correu electrònic a esports@aj-laseu.cat

 

Acrobàcies aèries

Les teles acrobàtiques o aèries és una disciplina de circ inclosa en la dansa aèria que consta d’una sèries de moviments i figures, realitzats a certa altura, a través d’una tela elàstica que aguanta el propi pes i el de les caigudes.

Cal remarcar que les teles o trapezi són una disciplina que també inclou una part escènica i teatral a l’hora d’actuar. És per això que en les classes també s’ensenyen aspectes de les arts escèniques mentre es fa aquest exercici físic.

Les figures que es realitzen a través de les teles acrobàtiques amb el propi cos es poden fer de moltes maneres i amb la possibilitat de deixar-se de mans, fent determinats nusos i voltes al cos amb la tela.

Tant a la tela i al trapezi es treballen capacitats motrius com la força, la flexibilitat, la resistència, així com habilitats motrius com l’equilibri i el ritme.

Aquesta activitat es realitza amb seguretat. És per això que a l’hora d’iniciar-se en la pràctica de les teles acrobàtiques o aèries, els exercicis es realitzen pràcticament a tocar del terra, fins guanyar coneixement de la tela, confiança i consciència del propi cos. A més, es fan servir matalassos per protegir-se de possibles caigudes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *