taller-disfresses-seuL’Ajuntament de la Seu d’Urgell, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell han organitzat un seguit de tallers gratuïts de cara a participar activament dels actes de Carnaval.

El dilluns 24 de febrer, a les 17.15 hores, al centre cívic l’Escorxador tindrà lloc el taller per a elaborar disfresses amb material reciclat adreçat a totes les famílies urgellenques. L’objectiu d’aquest taller és que “tots els membres de la família participin conjuntament d’una activitat festiva com és el Carnaval, tot interactuant, tant elaborant les seves disfresses com participant a la rua”, ha explicat Meritxell Planes, regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc.

Per dimarts 25 de febrer es farà un altre taller dedicat a l’elaboració de màscares adreçat als més petits de la casa. Mentre els nens i nenes vagin fent la seva màscara, els padrins de la Seu explicaran l’evolució al llarg dels anys del Carnaval a la nostra ciutat. Aquest taller intergeneracional també s’iniciara a les 17.15 hores i també tindrà lloc al centre cívic l’Escorxador.

I per dijous, 27 de febrer, el taller organitzat està adreçat exclusivament als i les joves de la Seu, on es presentaran diferents idees per a grups de joves que vulguin participar a la rua de Carnaval. El taller s’iniciara a les 17.15 hores i també tindrà lloc al centre cívic l’Escorxador. “Amb aquest taller es busca la màxima participació de la gent jove de la Seu”, ha manifestat Meritxell Planes.

Planes ha volgut remarcar també que amb l’organització d’arquets tres tallers adreçats a les famílies, als més xics i als joves de la Seu “se segueix invertint en imaginació i estalviant en diners a l’hora de celebrar les nostres festes més tradicionals”.

Avui s’obren les inscripcions dels tallers i de la rua

Per a participar en qualsevol d’aquest tres tallers cal fer la inscripció a partir d’avui dilluns 10 de febrer i fins el pròxim dilluns 17 al Servei d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell o a l’Oficina Jove de l’Alt urgell. Les places són limitades.

També a partir d’avui dilluns 10 de febrer i fins el dia 26 ja es poden fer les inscripcions per participar a la Rua de Carnaval, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament urgellenc. “Aquesta és una de les activitats estrella del Carnaval de la Seu d’Urgell, que cada any va guanyant més participació per part dels urgellencs amb persones de totes les edats”, ha destacat Planes.

Carnaval a Castellciutat

El poble de Castellciutat iniciarà els seus actes per celebrar el Carnaval el pròxim diumenge 16 de febrer amb la tertúlia Carnestoltes, tradicions, costums, fets i anècdotes que tindrà lloc a les cinc de la tarda al local social i organitzada per Amics i Veïns de Castellciutat.

El dissabte 22 de febrer se celebrarà el cercavila-crida del Carnestoltes anunciant el Carnaval. Serà a les 12 del migdia pels carrers de Castellciutat. Organitzat per Amics de Castellciutat.

Per Dijous Gras (27 de febrer), els alumnes de l’escola de Castellciutat protagonitzaran un cercavila pels carrers del poble, es farà un dinar a l’escola, un ball de disfresses i a la nit un sopar-ball a local social. Tot això organitzat per l’AMPA i la direcció de l’escola Castell-Ciutat i l’Associació de Veïns de Castellciutat.

Carnaval a la Seu d’Urgell

Els actes per celebrar el Carnaval a la Seu d’Urgell s’iniciaran el Dijous Gras, a la plaça Patalin, amb la lectura del pregó i el repartiment de rom cremat a càrrec de la Germandat de Sant Sebastià. Tot seguit tindrà lloc la Nit de l’Estudiantina.

Per dissabte 1 de març està prevista la cantada de l’Estudiantina per part dels membres de la Germandat de Sant Sebastià pel mercat de la Seu.

A la tarda, inici de la rua de Carnaval, encapçalada pels Diables de l’Alt Urgell, des de la,plaça de les Monges fins arribar a la plaça dels Oms, on tindrà lloc el parlament del rei Carnestoltes i lliurament de premis del concurs de colles de disfresses. Repartiment de coca i xocolata a càrrec del CAU (Agrupament Escolta i Guia Urgellenc).

Dimecres 5 de març tancaran la celebració del Carnaval la tradicional processó de la llum i el silenci, a càrrec de la banda dels Diables de l’Alt Urgell, i l’enterrament de la sardina i la cremada del Carnestoltes a la plaça Joan Sansa.

Es repartiran a tots els assistents sardines del Segre a càrrec de la Germandat de Sant Sebastià, i del grup de comerciants de l’Eixample i la de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell.

Meritxell Planes ha volgut afegir que gràcies a la participació de les entitats que conformen part de la programació de les activitats de Carnaval “permet que la tradició continuï viva”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada