A partir de l’actual mes de gener, alguns municipis inclosos en la segona corona metropolitana, gaudeixen d’una T10 d’una zona (10,20€), en lloc de la resta de municipis d’aquesta corona, amb una tarifa de dues zones (20,40€).

El sol fet de visualitzar el nou gràfic de les corones, fa mal a la vista, al veure municipis de la segona corona de color blanc, equivalent a una zona i d’altres de color carbassa que identifiquen a dues zones.

Aquesta nova zonificació de les corones metropolitanes, suposa una greu discriminació entre municipis, beneficiats amb la disminució d’una zona, amb distàncies quilomètriques semblants a municipis no acceptats., com els d’El Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar. També s’hi afegit Mataró, demanant passar a 2 zones.

Aquests municipis formen part de la ruta del primer tren de l’estat espanyol, la línia Barcelona-Mataró, Els seus habitants han hagut de suportar el seu difícil accés a un bé de domini públic com la platja, com a conseqüència de la barrera de la via del tren.

Aquesta restricció de mobilitat, durant més de 170 anys, hauria de ser suficient per compensar els seus efectes negatius històrics, rebaixant en una zona les seves actuals.

Aprofitant el moment de trobar-nos davant d’unes properes eleccions municipals, els seus habitants haurien de demanar als seus candidats, que incorporessin aquesta reivindicació històrica en els seus programes electorals, comprometent-se’n a fer les gestions necessàries per aconseguir-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada