Suspesa la venda d’euros andorrans per internet a causa de casos de frau en la identitat

euros 1

L´executiu ha suspès la venda de col.lecions d’euros a través d´internet pels casos detectats d’usuparció d´identitat. Des d´avui només es vendran presencialment a Tràmits. Fins ara s´han presentat 61 denúncies d´afectats per aquest frau.

La pàgina Euros.ad adverteix des d´avui que s´ha suspès la venda dels estoigs a través d’internet i que l´única forma d´adquirir-los serà directament a les dependències de Govern. Inicialment la venda només es podia fer a través d´aquesta pàgina, i bastava amb el número d´identificació i realitzar el pagament per reservar la col·lecció, que posteriorment es podia recollir directament a l´edifici administratiu.

En molts casos, una vegada acudien al servei de Tràmits a buscar el lot adquirit, i degudament acreditats, se’ls informava que l´estoig en qüestió ja havia estat recollit. Tot apunta que han fallat els mecanismes de seguretat i que els euros es retiraven sense demanar la identificació oportuna, fet que ha propociat la usurpació d´identitats. La policia ha rebut 61 denúnices, tres de les quals han estat finalment retirades. Tot i que no hi ha hagut cap detenció, la investigació no descarta que en aviat hi hagi novetats. La policia també investiga la veracitat d´algunes d´aquestes denúncies.