El ministeri de Salut i Benestar ha informat de la suspensió de comercialització dels medicaments francesos amb el derivat ergòtic dihidroergotoxina que figuren a continuació: Hydergine 4,5 mg 30 comprimits i Hydergine 1 mg/ml solució bevible en gotes.

La Comissió Europea va adoptar la decisió final i vinculant per a tota la Unió Europea sobre la suspensió de comercialització, a causa del risc de fibrosi i ergotisme associat al seu ús, dels medicaments amb els derivats ergòtics dihidroergotoxina, dihidroergotamina, dihidroergocriptina i nicergolina que estiguin autoritzats únicament per a algunes indicacions. El 18 de desembre del 2013 el Govern va suspendre la comercialització dels medicaments espanyols i francesos que contenien els derivats ergòtics esmentats.

Posteriorment a aquesta decisió, l’Agence Nationale de Sécurité des Médicaments et des Produïts de Santé ha decidit suspendre la comercialització de dos medicaments amb dihidroergotoxina indicats per als dèficits neurosensorials crònics de la gent gran i retinopaties vasculars.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada