Susanna Vela, Gerard Alís i Pere Baró, candidatura per a la nova executiva del PS

Susanna Vela, com a presidenta; Gerard Alís, com a primer secretari; i Pere Baró, com a secretari d’organització. Aquests seran els principals càrrecs de la nova executiva del Partit Socialdemòcrata que se sotmetrà a aprovació dels militants en el XVIIè congrés que s’ha de celebrar dissabte vinent. La candidatura, l’única que s’ha rebut de cara a la renovació de càrrecs –un dels punts claus de l’acte-, ha estat validada aquest dimarts per l’actual comitè executiu que, justament, finalitza el seu mandat.

D’aquesta forma, Vela deixarà de ser primera secretària, lloc que ha ocupat des de l’octubre del 2017 al costat de Pere López i Carles Sánchez, per passar a presidir la formació. Actual consellera general del PS, va ser ministra de Cultura entre 2009 i 2011 i, ja a nivell del PS, entre 2015 i 2017 havia estat secretària d’organització.

Per la seva banda, el nou primer secretari serà Gerard Alís, exconseller general per la formació entre el 2015 i el 2019. La tripleta que encapçalarà la nova executiva la completarà Pere Baró com a secretari d’organització, demostrant novament la importància que des del PS es dona a la gent jove. Baró ha estat vocat del comitè executiu els dos darrers anys, càrrec que ha compatibilitzat amb el de coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra. A les passades eleccions generals, va ser primer suplent de la llista de ‘d’Acord’ a Andorra la Vella.

El congrés, a més de validar aquesta candidatura, servirà per escollir la resta de membres del comitè executiu, així com del directiu. Més enllà de la renovació de càrrecs orgànics, la cita també permetrà analitzar i abordar les ponències presentades per la militància, centrades de forma molt específica en l’estratègia a seguir de cara a les eleccions comunals que s’han de celebrar a finals d’any.

PS

TOTES LES NOTÍCIES