Susanna Vela acusa Meritxell Mateu de difamar sobre la legalitat del seu estatus de funcionària

L’exministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, ha acusat l’exministra Meritxell Mateu i actual consellera general de DA, de difamar ‘posant en dubte la legalitat’ del seu nomenament com a cap de la secció d’Arxius Nacionals i, per tant, qüestionant el seu estatus de funcionària. Vela afirma, en un comunicat adreçat a l’ANA, que les manifestacions de Mateu ‘manquen a la veritat i atempten contra la meva reputació’. L’exministra d’Educació i Cultura recorda que va adquirir la plaça de cap de la secció d’Arxius Nacionals després de seguir el procediment de selecció indicat en un edicte del 28 de setembre del 1989, i que va adquirir l’estatut de funcionària de forma automàtica ‘en virtut de la disposició addicional primera de la Llei de Funció Pública de 15 de desembre de 2000’, en la qual especifica que adquireixen la condició de funcionari ‘els qui, en el moment de l’entrada en vigor, estiguin ocupant com a contractuals, funcions de caràcter permanent’.

Susanna Vela, cap d’Arxius Nacionals i exministra d’Educació i Cultura en l’anterior govern de Jaume Bartumeu, ha afirmat aquest dimecres que el seu estatut de funcionària ‘s’ajusta estrictament al Codi de l’Administració, a la Constitució Andorrana i a la Llei de la funció pública’, i acusa Meritxell Mateu de fer unes manifestacions que ‘manquen a la veritat i atempten contra la meva reputació’, considerant-les ‘difamatòries’.

Vela també l’acusa de ‘temerària’ quan té ‘la pretensió d’establir un paral·lelisme entre el meu estatut i la nul·litat de ple dret del seu nomenament’. Recorda que un dels fonaments de la sentència del Tribunal Superior és que el nomenament de Mateu com a funcionària es va fer ‘sense que concorrin les circumstàncies legals i amb omissió total i absoluta del procediment legalment establert’.

L’exministra d’Educació i Cultura explica que va obtenir la plaça de cap de la secció d’Arxius Nacionals l’any 1989 després de presentar-se a un procés de selecció publicat per un edicte del 28 de setembre d’aquell any.

Argumenta que des d’aleshores i fins que va ser nomenada ministra l’any 2009 ‘he assumit aquesta responsabilitat permanent i sense interrupció’, només alterada l’any 1994 ‘quan vaig obtenir una excedència per poder fer el Doctorat’.

Vela continua explicant que va passar a ser funcionària de forma automàtica en virtut de la disposició addicional primera de la Llei de la Funció Pública del 15 de desembre del 2000, que explicita que tots aquells treballadors que en el moment de l’entrada en vigor de la Llei ‘estiguin ocupant com a contractuals funcions de caràcter permanent’ adquiriran la condició de funcionari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.