aeroport-seu

L’empresa pública de la Generalitat Aeroports de Catalunya ha tornat a treure a concurs el sistema de control de vols Afis (Aerodrome Flight Information Service) per a l’aeroport Andorra-La Seu. Tot i que es va adjudicar el passat mes de gener a l’empresa Saerco per 1,3 milions d’euros, deficiències al plec de clàusules de la licitació han obligat a repetir el procés de contractació.

Segons informa el diari Segre, els tràmits es perllongaran fins a principis d’agost i, després, es preveu un termini de com a màxim tres mesos per posar en marxa el sistema. Aquesta eina és necessària per a l’operativa de vols comercials als aeroports on no hi ha torre amb controladors aeris, com serà el cas de l’aeròdrom alturgellenc.

La data límit per finalitzar l’operació és el mes d’octubre, tot i que el departament de Territori i Sostenibilitat manté la previsió d’obrir la infraestructura a vols comercials de passatgers el mes de setembre.

El sistema Afis, alternativa “segura i més econòmica”

Les deficiències al plec de clàusules del concurs del sistema Afis podria haver desembocat en l’anul.lació del contracte si alguna de les altres tres empreses que van optar a la contractació hagués decidit presentar un recurs. Tant l’anterior concurs com l’actual, preveuen que l’empresa contractada instal.li i gestioni durant un termini de dos anys el sistema de control de vols.

El ministeri de Foment va regular l’any 2010 l’ús de sistemes d’informació Afis per al control de vols als aeroports amb poca densitat de trànsit aeri, en considerar que és una alternativa segura i més econòmica que la contractació de controladors aeris. Actualment, funciona en diferents aeroports espanyols de la xarxa d’Aena, com els de la Gomera i El Hierro, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada