castellciutatEl Ministeri de Foment, tal com es publica al BOE d’avui, ha tret a informació pública el projecte per a la construcció de dues rotondes a la carretera N-260, a la Seu d’Urgell. El pressupost de licitació de l’obra s’estima en 1,47 milions d’euros.

A partir d’ara es poden formular al·legacions pel que fa a la necessitat d’ocupació o correcció d’errors en la relació de béns i drets afectats per les expropiacions necessàries per realitzar l’obra, així com pel que fa a la reordenació dels accessos a la carretera.

La N-260, en el seu accés a la població de la Seu d’Urgell per l’oest, registra una mitjana de 14.000 vehicles al dia que travessen dues interseccions. La primera rotonda està prevista al punt quilomètric 228,5, a les proximitats del nucli de Castellciutat i en un canvi de rasant, en el qual hi ha l’accés a un camí agrícola al costat nord i dos accessos a un hotel.

L’altra glorieta està prevista al punt quilomètric 228,0, prop del pont sobre el riu Valira i a l’entrada al nucli urbà de la Seu d’Urgell. Es troba a prop del polígon de Lleteries, que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat sud hi ha l’accés a un camí agrícola.

L’objectiu del projecte és la construcció de dues rotondes en aquestes dues interseccions i la reordenació dels accessos existents a la N-260, de manera que es millori la seguretat viària. A més d’això, es preveu la rehabilitació del paviment entre les dues interseccions, la construcció d’una vorera al costat sud de la N-260, la creació de zones d’aparcament i un mirador sobre la vall del Valira i la població de la Seu d’Urgell.

 Característiques tècniques

L’actuació preveu la construcció de dues glorietes constituïdes per una illeta central de 16,0 m de diàmetre, envoltada per una calçada anular de 8,0 m d’amplada, i situades una d’elles en el PK 228,5, donant accés en el seu costat nord a un camí agrícola, i en el seu costat sud a un vial municipal del nucli de Castellciutat i a un hotel. L’altra es construirà al punt quilomètric 228,0. Aquesta glorieta se situarà al costat sud de l’actual N-260, sense tocar la calçada existent, amb l’objectiu de reordenar els accessos actuals a la zona industrial situada al flanc Nord a través d’un accés únic. Al costat sud portarà a un camí agrícola. Aquesta disposició obliga a moure la via cap al sud en 150 m, el que permet la creació de zones d’aparcament sobre l’antiga calçada de la N-260.

Les glorietes comptaran amb il·luminació. Entre ambdues, es projecta un mirador sobre la vall del Valira i la població de la Seu d’ Urgell. A més, es rehabilitarà el paviment i es construirà una vorera de vianants al llarg de flanc sud de la carretera N-260 entre les dues glorietes. En el pont sobre el riu Valira, que dóna accés a la Seu d’Urgell, es renovaran voreres, ampits i baranes.

Finalment, es demoliran els trams de paviment que quedin en desús i es restauraran les superfícies afectades per les obres mitjançant la plantació d’espècies autòctones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada