sant-julia-1El Comú de Sant Julià ha aprovat aquest dimecres per unanimitat la proposició de llei per modificar la Llei del patrimoni cultural per agilitzar les obres dins dels entorns de protecció que els comuns volen entrar a tràmit parlamentari. El cònsol menor, Manel Torrentallé, ha manifestat que Sant Julià és ‘el cas més visible’ del fet que no s’hagin definit els entorns de protecció en deu anys i ha considerat que suposa ‘una problemàtica molt greu’. En el cas que prosperés la iniciativa, el conseller d’Urbanisme, Dot Jordi, ha indicat que es podria tirar endavant un pla global de dinamització de la plaça major i els entorns de l’església de Sant Julià i Sant Germà.

Amb la legislació vigent, ha explicat el cònsol menor, Manel Torrentallé, l’entorn de protecció del patrimoni cultural de la parròquia arriba per exemple fins l’avinguda Francesc Cairat perquè afecta una àrea de 100 metres al voltant del campanar de l’església parroquial. Això inclou unes 140 famílies que no poden realitzar intervencions a les seves façanes perquè estan dins d’aquesta zona. Per tant, segons Torrentallé, la competència en urbanisme ha de ser del Comú i no pot dependre de ‘criteris subjectius’ com fins ara.

El cònsol ha considerat que la tramitació per determinar els entorns i les obres que s’hi poden realitzar ha de ser ‘més flexible’. Des de la minoria s’hi han mostrat d’acord ja que, com ha apuntat el conseller socialdemòcrata, es produeixen estats d’abandó i projectes com el del campus universitari ‘queden en no res per manca de diners i de concreció’.

Entre les accions que es podrien permetre si es canvien els criteris dels entorns de protecció hi ha el desenvolupament d’un pla global existent per dinamitzar la plaça major que permetria rehabilitar la zona de forma harmònica però tenint en compte les especificitats, segons ha exposat Jordi. També Bixessarri i els entorns de Sant Cerni se’n podrien veure beneficiats, ha assenyalat Torrentallé. Per tal que es puguin tirar endavant aquests plans, el cònsol menor ha desitjat que el tràmit parlamentari ‘sigui ràpid’.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada