Suplantació burlesca

La xarxa serveix com un mitjà d’expressió a tots els nivells. Si ja s’ha parlat en nombroses ocasions de la propensió de molts usuaris cap a una actitud insultant i agressiva, aquesta vegada anem a veure la xarxa en un altre sentit. D’aquesta manera ens hem de fixar en tot l’humor que es desprèn d’Internet.

Les xarxes socials han permès a tots els internautes poder crear la seva pròpia identitat a la xarxa. Així mateix ningú obliga a ningú a donar el seu nom real en aquest espai virtual. Malgrat els intents per aconseguir alguna cosa similar com un DNI internauta la capacitat que té la xarxa per desdoblar la identitat és inimaginable.

Casos com les múltiples personalitats, és a dir, subjectes amb més d’un compte i actituds diferents en cadascuna d’elles, són freqüents en el ciberespai. Altres opcions són la còpia, per a altres, usurpació de la identitat que té com a objectiu últim diferents fins. Des de la inacceptable voluntat de lucrar-se (amb diners o altres coses) a costa de terceres persones, fins a la possibilitat de fer mofa de personatges tan reals com la carn i l’os.

Finalment trobem perfils (proliferen sobretot a Twitter i Facebook) que s’erigeixen com a paròdies de personatges famosos, inofensives que vaguen lliurement fins que molesten massa: Naniano Rajoy, Espeonza Aguirre són alguns dels més famosos casos. Sobretot el primer, vetat pel PP durant la campanya electoral.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.